02 / 962 25 33(44)

BG EN

Безплатни прегледи в деня на „Евромеланома”

Безплатни прегледи в деня на „Евромеланома”

02.05.2019

UV слънчевата радиация се класифицира от Световната здравна организация като канцероген от 1ва  група и е водещата причина за рак на кожата в световен мащаб.

В Европа има най-малко 14,5 милиона души работещи  на открито или които прекарват около 75% от времето си навън. Те обикновено не са наясно, че са два пъти по-склонни да получат меланом, рак на кожата, слънчева алергия и редица други дерматологични заболявания в резултат на това.

За поредна година Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология, организира национална кампания за превенция на рака на кожата „Евромеланома”.

Кампанията се провежда ежегодно и цели е да се повиши общественото внимание към рака на кожата, чиято заболеваемост нараства.

Клиника „ДЕРМА ВИТА” се включва в инициативата с извършване на БЕЗПЛАТНИ профилактични прегледи за меланом и рак на кожата в деня на „Евромеланома”.

Ако имате новообразувания или промени в съществуващите бенки, лунички, подутини, родилни петна или друг тревожен обрив, локализиран на откиритите или покритите телесни части, може да запазите своя безплатен час при нашите специалисти на тел.: 02 / 962 25 33(44) или 0884 94 95 81.