02 / 962 25 33(44)

BG EN

По-здрави и по-млади с М22

По-здрави и по-млади с М22

03.12.2015

Всяка година голямата индустрия на естетичната дерматология дава нови изобретения, които изглежда изпреварват времето и оптимизират методите за лечение на различни кожни проблеми. Към тази тенденция абсолютно адекватно се нарежда и новата технология М22 на Lumenis®. Интересното при М22 е, че тази система притежава два накрайника, които дават все-обхватно въздействие върху редица кожни проблеми – ResurFX и IPL.

Lumenis ResurFX е последно поколение неаблативна, фракционна лазерна технология за коригиране  на: пигментации на кожата, стрии, белези от акне, бръчки и пр.

Неаблативен означава, че не нарушава клетките на кожата, а фракционен - че се засяга само една малка част или процент от кожата. Ползата от ресърфикс е, че той е в състояние да постигне чудесни резултати с минимално време за възстановяване. Този накрайник е с дължина на вълната 1565nM и до момента е най-добрата процедура за кожно подмладяване, премахване на стрии, белези от акне, както и оперативни белези според лекарите в САЩ. 60% от жените получават стрии в пубертета, след бременност или при рязко качване на тегло. ResurFX дава възможност за най-дълбоко и прецизно третиране в дерма и епидермис, като формира нови колагенови влакна и премахват стриите.

Наличието на допълнителноохлаждане и скенер прави процедурите с M22 комфортни и ефективни.С тази иновативна система с 3 до 5процедури в интервал от 5 седмициможем да решим най-честите и нежелани проблеми на кожата.

Какво прави Lumenis ResurFX уникален?

Lumenis ResurFX използва иновативна патентована технология, която адресира всеки лъч възможно най-далеч от съседния, предпазвайки кожата от прегряване. ResurFX има изключително иновативен скенер и предлага стотици комбинации от форма и плътност на дерматолога, за да избере и достави адаптивни, индивидуални резултати. Това означава, че експертът дерматолог има по-голям контрол и е в състояние да постигне точно резултатите, които пациентът иска, персонализирайки лазера за лечение на отделните проблеми, като например белези от акне или фини линии. Възможността за лечение само с един пас на лазера има и други ползи, например множество лазерни пасове имат по-голям шанс от увреждане на деликатната кожа на лицето. Само с едно леко преминаване, ResurFX може да даде резултати без никакви видими вреди, като позволява на пациентите да възобновят всекидневния си живот, веднага след като излязат от клиниката.

Другият накрайник от системата М22 е IPL. Завръщането на IPL (Интензивна Пулсираща Светлина) и лазерното подмладяване са едни от 5-те най-популярни процедури според дерматалозите и пластичните хирурзи след ботулиновия токисн и филърите. IPL все още е златният стандарт на фотоподмладяването заради ефективност, безопасност и гъвкавост на приложението му. С една процедура може да се третират пигментни лезии, съдове и да се постига фотоподмладяване. Действието на IPL се базира на принципа „селективна фототермолиза”, при който светлината, която се излъчва от апарата се поглъща от специфични структури, наречени хромофори. В случая това са хемоглобин и меланин. Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелни структури като пигментни петна и разширени капиляри. Допълнително част от лъчите, достигнали дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген. Така чрез една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема.С IPL накрайника освен лечението на капиляри и различни форми на розацея, както и премахването на пигментни петна, се постига и ефективно фотоподмладяване на кожата. Повлияват се структурни промени в епидермис и дерма като се заличават фини бръчки, подобрява се плътността и здравината на кожата, премахват се разширените пори.

И IPL, и ResurFX са FDA одобрени – поради това фотофракционалното лечение е безопасен и ефективен начин за възстановяване към вашето естетически по-младо Аз.

Материалът е публикуван в сп. Story, 11/2015.

 

Потребителите, които прочетоха тази статия разгледаха още - лечение на акне.