02 / 962 25 33(44)

BG EN

Микродермабразио

Микродермабразиото е специалист в отсраняването на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.

 

Микродермабразиото е неинвазивен и безболезнен метод за подмладяване на кожата чрез механично ексфолииране на повърхностните слоеве мъртви клетки. Чрез него много бързо се постига по-равномерен и сияен тен на кожата. Подходящ е за третиране на: повърхностни линии и бръчки, слънчево увредена кожа, кожа склонна към акне и омазняване, повърхностна пигментация.

 

Процедурата е нежна, безболезнена и щадяща. Консумативите за работа са индивидуални за всеки пациент. Използва се стерилен апликатор, който извършва въртеливи движения и чрез релефа си оказва абразивен ефект върху кожната повърхност. Специален защитен механизъм предотвратява наранявания на кожата от прекомерeн натиск. Преди абразирането, кожата е подготвена с продукта DermaPeel 10%, който прави мъртвите епителни клетки по-лесни за отстраняване.

Като допълнителен ефект, в резултат на масажните движения при микропилинга, се ускорява микроциркулацията в кожата и се стимулира нейната регенерация. Силата на натиска и съответно дълбочината на пилинга могат да се нагласят

според типа кожа. При неволен прекомерен натиск защитната пластинка връща абразиращата повърхност в първоначално зададеното положение.

Процедурата започва с нежно почистване на кожата с реактивиращ тоник. Формулата на съставките му активира различни механизми на действие – почистване, хидратация, подхранване, регенерация, комплексно обновяване на кожата.

След това лицето е готово за нанасяне на  DermaPeel 10% - биологичен пилинг, имащ за цел по специален начин да поднови и регенерира кожата.

Използва се и като подготовка на кожата за процедурата с уреда. Това е един от най-ефективните продукти, които могат да се използват за повечето кожни проблеми. Чрез продукта DermaPeel се отстранява горният слой мъртви клетки, така че лежащите отдолу нови клетки възстановяват кожната повърхост и я правят нежна, свежа и здрава. По своята същност процедурата представлява контролирано премахване на повърхностния слой от мъртви клетки.

С напредването на възрастта епителният слой се удебелява и кожата изглежда груба и без блясък. Това се дължи на подобна на лепило сустанция, която уплътнява повърхностните слоеве. Гликоловата киселина има свойството да размеква тази субстанция и тя става по-лесна за отсраняване.

Абразивната процедура, след третирането на кожата с гликолова киселина, премахва по-голям повърхностен слой. В резултат фините повърхностни бръчки много бързо се изглаждат.

Веднага след абразиото се поставя продуктът DermaHydrate. Той съдържа малки молекули хиалуронова киселина в концентрация 1,5%. Чрез DermaHydrate се възстановява и активира производството на хиалурон в кожата. Възстановява се автохидратацията и се изграждат водни депа. Епидермисът възвръща свойството си да се регенерира. Благодарение на предварителната обработка с DermaPeel 10% и DermaAbrazion се гарантира 100% усвояване на DermaHydrate.

 

Изпратете запитване