02 / 962 25 33(44)

BG EN

Мезотерапия


МЕЗОТЕРАПИЯ - КОКТЕЙЛ ЗА КРАСОТА

Популярната в Европа процедура – мезотерапия, може да се приложи за справяне с всичко - от дехидратация, фини линии и целулит до косопад. Използва се в различни сфери на медицината,  както за лечение на редица проблеми, така и за естетични цели. Тази фината нехирургична техника от Франция, доставя коктейл от полезни вещества в кожата и подобрява състоянието ѝ. Мезотерапията е чудесна за бързо възстановяване и „съживяване” на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа на лицето, шията, деколтето и гърба на дланите. Може да се приложи и за справяне с целулита и косопада.  В Derma Vita процедурата се извършва с продукти от най-високо качество и опитен персонал.

 

КАКВО Е МЕЗОТЕРАПИЯ?

Мезотерапията е техника за подмладяване на кожата, която чрез инжектиране на витамини, ензими, хормони и растителни екстракти- подмладява и стяга кожата. Мишел Пистор, лекар от Франция, е разработил техниката през 1952 г. Първоначално мезотерапията се използва за облекчаване на болката, благодарение на полезните съставки които съдържа. В годините оттогава процедурата мезотерапия придоби популярност в САЩ и други части на света, като елексир за подмладяване.  

При класическата мезотерапия се използва  коктейл от витамини, аминокиселини, екстракти от растения и естествено еликсирът на младостта – хиалуронова киселина. Допълнително са добавени и антиоксиданти, за да преборват стресорите на кожата. Така се образуват по-малко свободни радикали и се предпазва ДНК молекулата на клетките, което на практика  забавя стареенето. Затова мезотерапията може да се ползва както като самостоятелна анти-ейдж грижа, така и в комбинация с други естетични процедури, като радиочестотен лифтинг, IPL фотоподмладяване, химични пилинги, ботулинов токсин (ботокс), попълнители и др.

 

Мезотерапията се използва за:

 • Намаляване на фини бръчки и линии
 • Стягане на отпуснатата кожа
 • Възстановяване на повяхналата и състарена кожа
 • Изсветлява пигментни петна на кожата
 • Лечение на алопеция, състояние, което причинява загуба на коса
 • Премахване на мазнините
 • Намаляване на целулита

 

Техниката при мезотерапия е използването на много фини игли, за серия от инжекции в средния слой (мезодерма) на кожата. Мезотерапията коригира основните проблеми, като лоша циркулация и възпаление, които причиняват увреждане на кожата. Няма стандартна формула за веществата, инжектирани при мезотерапия. Лекарите използват много различни решения, включително:

 • Билкови екстракти
 • Витамини и минерали
 • Хормони, като калцитонин и тироксин
 • Ензими, като колагеназа и хиалуронидаза

 

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ?

Ще е наобходима консултация с лекар предварително, за да разберете какво да очаквате. Може да се наложи да избягвате аспирин и други нестероидни противовъзпалителни средства в продължение на една седмица преди мезотерапията. Тези болкоуспокояващи могат да повишат риска от кървене и синини по време на процедурата. Вашият дерматолог ще ви посъветва за вида мезотерапия от която се нуждаете, както и броя процедури.

 

Подготовка за мезотерапия

Мезотерапия за красива кожа

 

КАКВО СЕ СЛУЧВА ПО ВРЕМЕ НА МЕЗОТЕРАПИЯ?

Преди мезотерапия в третираната област ще бъде поставен обезболяващ крем. Самата процедура се извършва с поредица от малки убождания със специална къса, тънка игла. Убожданията се прилагат на различна дълбочина - от 1 до 4 милиметра в кожата - в зависимост от индивидуалните нужди. Мезотерапията е изключително подходяща процедура за летния сезон, когато ултравиолетовите лъчи са силни и заплашват да увредят кожата ни. За пълен ефект е желателно да се направи курс от 4-6 процедури през период от 7-14 дни.

В резултат ще усетите кожата си по-плътна, еластична и здрава. Фините линии, пигментни петна и повяхнал вид на кожта ще бъдат заличени.

 

ИМА ЛИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ?

Лекарите, които извършват мезотерапия казват, че рисковете са минимални, ако отидете при обучен спациалист.

 

Възможните нежелани реакции включват:

 • чувствителност
 • подуване
 • сърбеж
 • червенина
 • синини на мястото на инжектиране

 

ИМА ЛИ ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН ПЕРИОД?

Тъй като мезотерапията е неинвазивна, обикновено няма никакъв клиничен престой. Можете да се върнете към обичайните си дейности веднага. Ако искате да опитате мезотерапия, консултирайте се с опитен лекар, който има опит с процедурата. Това ще помогне да се избегнат страничните ефекти.

 

мезотерапия без възстановителен период

Мезотерапията не изисква възстановяване у дома

 

МОЖЕ ЛИ МЕЗОТЕРАПИЯТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ ЗАГУБА НА КОСА?

В допълнение към терапията за съживяване на кожата и премахване на нежеланите мазнини, мезотерапията се използва и за лечение на косопад. При мезотерапия за косопад субстанцията от естествени растителни екстракти, витамини или лекарства като финастерид и миноксидил, се инжектират в скалпа, отново в средния слой на кожата.

 

Ползите от мезотерапия срещу косопад са:

 • Процедурата коригира хормоналния дисбаланс във и около космения фоликул
 • Доставя хранителни вещества към косата
 • Подобрява кръвообращението

Резултатът от мезотерапия при косопад е, че косменият фоликул се заздравява и стимулира, като по този начин косата се възстановява и намалява загубата ѝ.

 

МЕЗОТЕРАПИЯ – КОКТЕЙЛ ЗА КРАСОТА

КАКВО Е МЕЗОТЕРАПИЯ?

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ?

КАКВО СЕ СЛУЧВА ПО ВРЕМЕ НА МЕЗОТЕРАПИЯ?

ИМА ЛИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ?

ИМА ЛИ ВЪЗСТАНОВЯВИТЕЛЕН ПЕРИОД?

МОЖЕ ЛИ МЕЗОТЕРАПИЯТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ ЗАГУБА НА КОСА?

 

Изпратете запитване
Коментари
Добавете коментар: