02 / 962 25 33(44)

BG EN

Лечение на акне / OPT технология


НОВА OPT /Optimal Pulse Technology/ технология

Лечение на акне с  IPL фототерапия

 

Най-често при фототерапията се използва IPL или т.нар. интензивна пулсова светлина. Тя обхваща спектър от лъчи (видими и инфрачервени  560 – 1200 nm), за да може едновременно да се атакуват различни проблеми и несъвършенства по кожата.

IPL лечението на акне е предназначено за хора с леки до умерени случаи на възпалено акне.

 

Защо да избера лечение на акне с IPL и какво представлява терапията?

По време на лечението на акне с интензивна пулсова светлина (IPL), светлината прониква през слоевете на кожата, спомага  убиването на акне бактериите и намалява възпалението и излишния себум (кожно омазняване), което характеризира акнето. Това е възможно благодарение на новата OPT (Оптимална пулсова технология) технология.

При лечение на акне с IPL значително ще подобрите външния вид на кожата, ще намалите акнето, като в същото време се третира зачервяването и пигментацията.

Уникалната технология използва интензивната пулсова светлина върху засегнатата област, което води до биохимичен отговор, който унищожава бактериите в порите.

IPL е неинвазивно решение за възпалено акне с по-малко съпътстващи странични ефекти от пероралните медикаменти. Видимо подобрява външния вид на кожата само с няколко процедури.

 

Подходящо ли е за мен?

IPL терапията за акне е подходяща за почти всеки тип кожа. Изключение се прави, когато имате активни вирусни или гъбични кожни заболявания.

 

Кога ще видя резултатите?

Броя на терапиите се определя според степента на тежест на акнето. За да постигнете оптимални резултати, обикновено са необходими 4 до 6 сесии през около 4 седмици.

 

Какво мога да очаквам след лечението?

В зависимост от конкретната терапия сесията може да продължи 15-20 минути. Може да усетите затопляне, но терапията е нежна и няма да чувствате болка. Непосредствено след лечението може да получите  зачервяване, в зависимост от персонализираните настройки за лечение. Зачервяването обикновено изчезва в рамките на няколко часа. В повечето случаи гримът може да се приложи незабавно и ежедневните дейности могат да бъдат възобновени в същия ден.

Необходимо е да НЕ се излагате пряко на слънце няколко дни след терапията и да не забравяте да нанасяте слънцезащита.

 

 

 

Изпратете запитване
Коментари
Добавете коментар: