02 / 962 25 33(44)

BG EN

Видове пилинги


Искате ли да възвърнете блясъка и равномерния тен на кожата си, да намалите омазняването и запушването на порите? Химичните пилинги са в състояние да се справят с тези несъвършенства при това без болка и необходимост да се маскирате с плътен слой грим след процедурата.

 

Химичните пилинги премахват мъртвите клетки от повърхността на кожата, като се стимулира обновяването и подобряване на функционирането и. Допълнително настъпва изглаждане на релефа, свиване на порите и заличаване на фини бръчици, както и премахване на различни тъмни петънца. Регулира се омазняването и намаляват възпаленията. При всички положения независимо от възрастта ви, пилингите са задължителна процедура за поддържане на младостта.

 

В най-общи линии определена химична субстанция или комбинация от субстанции с различни проценти се нанася на добре почистена кожа. Субстанцията буквално „стапя” спойката между най-повърхностните клетки и невидимо или под формата на фини люспички те отпадат. Отдолу се показва по-гладката и нежна кожа.

 

Процедурата е кратка (15-20 мин.) и може да се изпълни по всяко време на деня. След нея има леко зачервяване, което отшумява в повечето случаи до половин час. За оптимални резултати се препоръчва курс от 3-5 процедури. Процедура след процедура ще забелязвате положителните резултати.

 

Разбира се, важно условие за химичните пилнги е кожата да няма тен, както и да не бъде излагана на УВ лъчи (слънце, солариум) няколко седмици след последната процедура.

 

В „Дерма Вита” се предлага голямо разнообразие от пилинги, които варират по сила и дълбочина на действие. Изборът на продукт се прави съобразно проблема или несъвършенствата, които имате, както и типа кожа.

 

Ще ви запознаем накратко с най-популярните видове пилинги в ежедневната ни практика:

 

Jessner пилингът е лек пилинг, който представлява комбинация от няколко съставки. Предназначен е за подмладяване и освежаване на кожата и е подходящ за всички типове кожа. Ефективен е и в лечението на леки и средни форми на акне, неравномерен тен и признаци на увреда от слънцето. 

 

Бадемовият пилинг се препоръчва за подмладяване и избистряне на по-тъмна и чувствителна кожа. Той изглажда и освежава кожата, както и намалява възпаленията и следите от тях.

 

Салициловият пилинг се ползва основно за лечение на възпалителни форми на акне. Намалява се излишното омазняване, а като допълнение има въздействие и върху нераномерната пигментация. Пилингът е подходящ за всички типове кожа и в по-малка степен повишава чувствителността спрямо УВ лъчи.

 

Гликоловият пилинг води до активно обновяване на кожата, като след него тя е по-гладка и избистрена. Мъртвите клетки се ексфолиират и това стимулира клетъчната регенерация и колагенова синтеза. Подходящ е за страдащи от акне, хора със себореен тип кожа, разширени пори и повърхностна пигментация.

 

ТСА (трихлороцетен пилинг) има по-голяма степен на проникване от останалите видове. По своята същност той е средно-дълбок пилинг и за разлика от другите е съпътстван от известен въстановителен период, през който настъпва едно по-видимо излющване на кожата. Той се справя успешно с по-плитки белези от акне и неравности в релефа, разширени пори, фини бръчки и повърхностни петна.

 

Амелан е отделен вид пилинг, чието основно предназначение е да третира хиперпигментация и по-специално т.нар. мелазма. Изключителният му избелващ ефект се дължи на успешната комбинация на активни съставки – коджикова киселина, фитинова киселина, аскорбинова киселина, ретинил палмитат и др. Задължително при него е да си предвидите няколко дни възстановителен период, но след това кожата ви ще бъде със значително изравнен тен, изразени блясък и свежест.

 

Ние в Дерма Вита разбираме колко е важно да полагате адекватни грижи за вашата кожа. Нашият екип ще се постарае да даде най-доброто решение на кожните ви проблеми и несъвършенства, като създадем най-подходящият за вашите нужди план на лечение. Ние искаме да се усмихвате всеки път, когато се погледнете в огледалото.

 

 

Изпратете запитване
Коментари
Николай Алексиев
06.12.2018 11:51:20
Много съм доволен от процедурата!
Бойко Йорданов
06.12.2018 10:44:23
Процедурата ми помогна много при проблема ми със запушените пори. Препоръчвам на всеки, който има проблеми с кожата, като мен.
Добавете коментар:
Видове пилинги | Derma Vita
средна оценка 5 от общо 2