02 / 962 25 33(44)

BG EN

Дермаролер

Първият дермаролер за медицински и естетични цели е швейцарско изобретение и наред с различните промени в дизайна, които търпи, започва сериозно да настъпва към предните редици на дермоестетичните терапии. Ако се вгледате отблизо може и да ви заприлича на уред за средновековно мъчение, но той далеч не е толкова страшен и опасен. Доста холивудски звезди, сред които и Анджелина Джоли, го рекламират, като уред, с който поддържат добрата си визия.

 

Как действа Дермаролер?

 

По своята същност той представлява цилиндър с дръжка, по който има множество малки, фини и остри иглички от медицинска стомана. Дължината на игличките варира (0,5 – 2 мм) и се подбира спрямо проблема и типа кожа. Когато ролерът се движи по повърхността на кожата се получават стотици микроскопични убождания. Болка няма, защото мястото се обезболява с анестезиращ крем. Колкото повече убождания има, толкова по-добър ще е ефектът, затова ролерът се прокарва в различни посоки по време на третирането. Идеята е да накараме кожата да регенерира, което при всички случаи е свързано с произвеждането на нови и здрави колагенови влакна, на подобряване на метаболизма и кръвоснабдяването, т.е на цялостно ревитализиране. С всяка следваща процедура кожата става по-гладка, по-здрава и с по-младежки вид. Първите 2 дни след процедурата може да изглеждате така все едно сте изгорели леко на слънце, но след 3 ден остава само една съвсем лека розовина.

 

Колко процедури са нужни?

 

В зависимост от проблема е препоръчителен курс от 3-6 процедури през 15-20 дневен интервал. Употребата на фотозащитни продукти е задължителна по време на цялата терапия, както и минимум месец след последната.

 

За какви проблеми се прилага Дермаролер?

 

- Белези от акне;

- Хирургични белези;

- За възстановяване на фотоувредена кожа;

- За подмладяване;

- Стрии.

Изпратете запитване
Коментари
Добавете коментар: