02 / 962 25 33(44)

BG EN

Двойна брадичка


Според проучване 73% от потребителите са заявили, че са притеснени от своята двойна брадичка. Субменталната пълнота или т.нар. двойна брадичка е естетичен недостатък вследствие на генетиката, отпускане на кожата с възрастта или резки промени в теглото. Невинаги спортът и здравословното хранене са достатъчни за премехване на двойната брадичка. Голям процент от мъжете пускат брада, не защото се харесват така, ами за да прикрият до колкото е възможно двойната брадичка.

 

Решението - дезоксихолевата киселина

Синтезираната дезоксихолева киселина е иновативно научно откритие в областта на медицината. Създадена е за лечение на двйната брадичка при възрастни. Дезоксихолевата киселина е вид жлъчна киселина, която се произвежда от черния дроб. Предназначението ѝ в организма е да разлага мастните компоненти на храната. Учените обаче, са доказали, че тази киселина успешно може да топи и мазнините в двойната брадичка.

 

 

Как действа дезоксихолевата киселина?

Когато се инжектира в подкожната мастна тъкан, дезоксихолевата киселина разрушава мембраната на мастните клетки и разгражда мазнините, съдържащи се в тях, в рамките на 28 дни. Веднъж разрушени, тези клетки не могат да съхраняват или натрупват мазнини отново. 

Предимството на терапията с дезоксихолева киселина е, че след постигне на желания естетичен резултат, последващо лечение не се налага.

 

Как се прилага лечението?

Необходимото количество дезоксихолева киселина и броят на процедурите се определят от лекуващия лекар в зависимост от индивидуалното състояние на пациента и желания резултат. Лекарят прилага серия от инжекции в засегнатата зона под брадичката. Процедурата трае 15-20 минути, като за по добър комфорт на пациента преди инжектиране, може да се постави лед, студен компрес, локална или инжекционна упойка върху зоната на лечение. След процедурата е добре да се избягват солени храни и алкохол.

 

Кога се виждат резултати?

При повечето пациенти, третирани с дезоксихолева киселина, се наблюдава видимо подобрение в профила на брадичката в рамките на 2-4 терапии с интервал между тях от най-малко 1 месец.  Могат да се приложат максимум до 6 терапии.  Резултатите се разгръщат постепенно в следващия месец до месец и половина след терапията.

За кого е предназначена терапията?

Дезоксихолевата киселина е предназначена за лечение на мъже и жени които имат умерена до тежка изпъкналост или пълнота, свързани с прекомерната мазнина под брадичката.

 

Дерма Вита работи с единствения регистриран продукт дезоксихолева киселина в България:

BELKYRA® на Американската компания Allergan.

 

 

 

Изпратете запитване
Коментари
Добавете коментар: