02 / 962 25 33(44)

BG EN

Лазерна епилация тяло


Един от най-успешните методи за премахване на нежеланото окосмяване е чрез лазерна епилация.

 

Немската фирма Asclepion създаде MeDioStar, диоден лазер с дължина на вълната 810nm. С помощта на MeDioStar в Дерма Вита успешно премахваме нежеланото окосмяване от всяка част на тялото, независимо от цвета на космите и кожата. Нашият опит показва пълна безопасност и за хора с по-тъмен цвят на кожата. Диодният лазер MeDioStar ни позволява ефективно, бързо и безболезнено да премахнем нежеланото окосмяване както на дами, така и на господа. Облекчихме сутрините на много мъже, на които вече не им се налага да се бръснат всекидневно.

 

На какъв принцип работи лазерната епилация?

Принципът, на който действа лазерната епилация е селективна фототермолиза. Това, което придава цвят на косъма се нарича меланин и се намира в космения фоликул. Лазерният лъч унищожава пигмента, респективно косъма, а околната кожа остава непокътната.

 

Безопасна ли е процедурата?

Процедурата е напълно безопасна поради наличието на допълнителна охлаждаща приставка на накрайника, която предпазва зоната от изгаряне. По този начин лазерният лъч е съсредоточен единствено към космения фоликул, а усещането за болка е притъпено. Повърхността на накрайника е достатъчно голяма, за да ни позволи да обработваме едновременно няколко косъма.

 

Колко процедури са необходими?

Космите на всеки човек имат 3 фази на развитие - анаген - фаза на активен растеж, катаген – фаза на регрес и телоген – фаза на покой. Затова винаги космите върху тялото ни са в различна фаза на растеж. Лазерът може да повлияе само космите, които се намират в фаза анаген, а това са около 20-30% от всички косми. Поради тази причина за пълно премахване на нежеланото окосмяване са необходими 5-6 процедури през месец и половина - два.

 

Какво да правите преди и след процедурата?

2 дни преди процедурата избръснете или подстрижете космите си. Не бива да ги скубете поне 2 седмици преди да бъдат обработени с лазер. Всяко излагане на слънце или солариум преди и след процедурата е недопустимо. Веднага след процедурата ще се появи леко зачервяване около космения фоликул, което изчезва до няколко минути. Обработените косми няма да изпадат веднада. Това ще стане до десетина дни след лазерната обработка.

 

Какво е усещането?

Ще почувствате лек дискомфорт, който е почти пренебрежим, поради наличието на специалната охлаждаща приставка на лазера MeDioStar. Благодарение и на специалната охладителна система Zimmer – Cryo Chiller лазерната процедура е комфортна. Апаратът охлажда епидермиса до минус 15 градуса, което осигурява сигурност и приятна процедура.

Изпратете запитване
Коментари
Добавете коментар: