02 / 962 25 33(44)

BG EN

Третиране на стрии


 

 

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, който ни предпазва от различни влияния на околната среда. Тя притежава уникалното качество да се разтяга, благодарение на разположените в дермата - колаген и еластин, които правят кожата ни еластична. Но понякога това свойство е подложено на сериозни изпитания като например: бременност, рязко увеличаване на теглото, бързо израстване през пубертета, както и някои хормонални разстройства. Силното разтягане на колагеновите и еластинови влакна или промяната в тяхната структура, причиняват разкъсване в отделни участъци. На повърхността това се вижда като познатите на всички продълговати и леко хлътнали белези наречени стрии.

При стриите в пълна сила важи принципът за ранното им лечение. Колкото по-рано започнете, толкова по-добри ще бъдат резултатите. Всички кремове, масла и лосиони за стрии имат основно превантивно действие и не оказват никакъв ефект върху вече появили се такива. Но естетичната дерматология разполага с различни методи, които могат да доведат до видимо подобрение на вида им.

 

 

ResurFx  – лазерът срещу несъвършенства

Lumenis ResurFX е последно поколение неаблативна, фракционирана лазерна технология с дължина на вълната 1565 нм. Неаблативен означава, че не нарушава  повърхностния слой на кожата, т.е. няма рани след процедурата. ResurFx e една от най- ефективните съвременни технологии за лечение на стрии. ResurFX притежава скенер, който насочва лъча само към увредения участък кожа без да засяга здрава тъкан. Стотиците комбинации от форма и плътност персонализират въздействието и влияят само върху линията на стриите. Наличието на допълнително охлаждане прави процедурата не просто ефективна, но и комфортна. Многостраните ефекти на ResurFx водят до цялостно подмладяване на кожата. При тази иновативна система с 3 до 5 процедури в интервал от 5 седмици можем да решим най-честите и нежелани проблеми на кожата. Ползата от ResurFX е, че той е в състояние да постигне чудесни резултати с минимално време за възстановяване.

 

 

Лазер тип КТР и IPL технология

Когато стриите са пресни (до 6 месеца), те най-често са пурпурни или червеникави на цвят. Лазер тип КТР и IPL технологията повлияват най-добре на пресни стрии. Те водят до бързо избледняване, а в дълбочина активират производството на нов и здрав колаген. Като краен резултат след няколко месеца ще настъпи намаляване на ширината и дълбочината на стриите. Необходими са 2-3 процедури през 3-4 седмичен интервал, като терапиите нямат възстановителен период.

 

Дермаролер и фракционирана лазерна терапия

Старите стрии са бели и леко сребристи. При тях се изискват по-интензивна обработка и по-силно въздействие. Такива са процедурите дермаролер и фракционираната лазерна терапия, които атакуват в дълбочина увредените колагенови влакна и задействат синтеза на нови такива. Дермаролерът изисква 5-6 процедури през 4 седмици и има 4-5 дни възстановителен период. При фракционирания лазер, поради наличие на термично въздействие, възстановителният период може да бъде до 7 дни в зависимост от дълбочината на обработка. Общият курс на лечение е в рамките на 3-5 процедури през 1-месечен период.

  

Доверете се на дългогодишния ни опит и съвременни технологии, за да ви помогнем да изглеждате по-красиви и самоуверени!

 

 

Изпратете запитване
Коментари
Добавете коментар: