02 / 962 25 33(44)

BG EN

Плазмотерапия / PRP

Процедурата плазмотерапия или PRP (Platelet Rich Plasma) е най-естественият метод за клетъчно подмладяване. Тя навлезе сравнително скоро в естетичната дерматология, но за кратко време си извоюва място сред най-желаните и харесвани естетични процедури. Основанията за това не са никак малко.

 

Какво е плазмотерапия?

Терапията разчита изцяло на способността на организма да се самовъзстановява. Процесът на стареене се дължи на дисбаланса между скоростта на разрушаване и изграждане структурата на колагена. Природата е заключила младостта в нашата собствена кръв, за да има тялото винаги

възобновяем източник на здраве. А редица изследвания доказаха, че въвеждането на тромбоцитна автоплазма, засилва регенеративните способности на кожата. Кожата става по-

хидратирана, еластична и тонизирана. Инжекционната процедура за хармонично ремоделиране на лицето е позната още и като плазмолифтинг или вампирски лифтинг.

 

За какво се използва плазмотерапията?

Около 60% от човешката кръв се състои от плазма. Плазмата съдържа растежни фактори, витамини, ензими, белтъци и хормони, притежаващи мощен подмладяващ ефект. Този методи е познат отдавна в медицината, но нейното приложение постоянно се увеличава. В естетичния сектор повлиява множество проблеми и несъвършенства – от фини линии и бръчки, през белези от акне, розацея и косопад. Освен подмладяващият ефект, допълнително се подобрява и кръвообращението чрез образуване на нови кръвоносни съдове. PRP оказва своя ефект на клетъчно ниво, като с помощта на растежните фактори се постига биостимулация на всички клетки. Терапията има изключителен ефект и при косопад. Тя е силен стимулатор, който активира стволовите клетки, които се намират в космените фоликули.Те „събуждат“ косъма и възстановяват луковицата.

 

За кого е подходяща тази процедура?

По принцип всички възрастови групи са подходящи за PRP, като броят на процедурите е в зависимост от състоянието на кожата.

 

Кои зони могат да се третират?

Спокойно може да се прилага и в най-чувствителните зони по лицето и тялото, както и успешно се комбинира с почти всички инвазивни и неинвазивни естетични процедури. Може да бъдат обработвани всички зони на лицето, като е особено подходяща за зоната около очите и устата. Терапията се прилага и върху шията, деколтето, гърба на ръцете и скалпа.

 

Безопасена ли е тази терапия?

Фактът, че се касае за процедура, при която се използва собствената плазма на пациентите определено създава чувство на сигурност и комфорт, тъй като се работи с естествен материал. Плазмотерапията покрива всички критерии за безопасност, удовлетворение от страна на пациентите и постигане на чудесни резултати.

 

Кога се извършва процедурата?

Препоръчително е плазмотерапията да се извърши в първата част на деня или на гладно.

 

Как протича самата процедура?

Плазмотерапията трае около 40 минути и протича в няколко стъпки. Всички консумативи и материали са строго индивидуални и са фабрично приготвени. В специални епруветки с разделителен гел се изтегля определено количество кръв (средно 8 мл). След това епруветката се центрофугира при определени параметри, за да се отделят полезните от ненужните съставки. Това което остава над гела (4-5 мл) се използва за процедурата. Полученият материал след това се инжектира в средния или по-дълбок слой на кожата в съответната област. 

 

Колко процедури са необходими?

Оптималният вариант е от 3 процедури през интервал от месец като първоначален курс. Все пак ако кожата е много увредена и състарена, ще са нужни повече третирания. Резултатите от такъв курс продължават поне година, като до голяма степен влияние оказва и начина на живот. Пушенето, неправилното хранене и нездравословният стил на живот въздействат върху здравето на всеки човек. Ясно е, че колкото по-здрав е един човек, толкова по-добри ще бъдат резултатите от PRP процедурата, поради факта, че собствената му плазма е с по-добри показатели.

 

Кога се наблюдава ефект?

Хората започват да забелязват подобрението след 3-тата седмица. Усещат кожата си по-свежа, здрава и с по-добра текстура и плътност.

 

 

Изпратете запитване
Коментари
Добавете коментар: