02 / 962 25 33(44)

BG EN

За д-р Паскова

За д-р Паскова

 

 

Д-р Катя Паскова е сред първите дерматолози у нас, поставили началото на естетичната дерматология такава, каквато я познаваме днес. Професионалният си път започва непосредствено след 1989г., когато завършва медицина в гр. Пловдив. Започва работа като педиатър, но практикува едва 8 месеца. Взима решение да последва голямото си желание да се занимава с дерматология. Благодарение на това започва практика по специализацията си в Трета градска болница в София, където работи близо 8 години.

С опита, който д-р Паскова е натрупала през годините, в началото на новото хилядолетие създава свой бранд с името „Дерма Вита“. От 2001г. д-р Паскова упорито започва да развива клиника Дерма Вита, която днес е добре позната и реализирана изцяло в дерматологията – обща и естетична. През всички тези години дерматологичната клиника се обособява като професионално медицинско средище, където д-р Паскова помага на хиляди хора всяка година. Правило на клиниката е непрекъснато да се стреми към новаторство и прецизност. Всеки месец специалистите посещават различни обучения, които допълват набора от взискателни знания и опит. За да предлага най-модерните методи в дерматологията Дерма Вита инвестира в най-добрата лазерна технология. Екипът на клиниката е професионално обучен за работа с лазерна техника, пригодена за дерматологични нужди.

Д-р Паскова счита, че професионалното отношение е базирано на непрекъснато обучение и себеусъвършенстване. Поради това свое убеждение притежава редица специализации от цял свят и всяка година прибавя по няколко нови към портфолиото си. Освен това членува в Българското дерматологично дружество, Дружеството на частнопрактикуващите дерматолози в България, Академията по практична дерматология и естетична медицина, Европейската академия по дерматология и венерология (EADV), Европейската общност по лазерна дерматология (ESLD).

Д-р Паскова е член и на Българската Асоциация на Естетичните Дерматолози (BAAD).

В името на естетиката д-р Паскова не е почитател на суперкорекциите, които често изглеждат гротескни. Философията й на специалист дерматолог включва убеждението, че красотата преди всичко е хармония в пропорциите и е допустима всяка корекция, но с мярка. Вярва, че кожата ни е нашата външна обвивка и е огледало на случващото се в нас. Най-големият човешки орган е  безпрецедентен „глашатай“  на процесите в организма. 

В свободното си време д-р Паскова обича да пътува, увлича се по цветарство и открито признава страстта си по интересната кухня. Опитва се да се храни правилно и залага най-вече на био продукти. Силно убедена е, че усмивката е най-мощният двигател на красотата и младостта.