Дерматологичен преглед

Всяка година трябва да посещавате дерматолог за профилактичен преглед на кожата

60,00 лв. от

Кожата е най-големият орган на човек.

Кожата е динамичен орган, който се обновява на всеки 28 дни. Кожата на средностатистическия човек покрива около 2 кв. м. и предпазва вътрешността на тялото ни от външния свят, на чието въздействие тя е пряко подложена. Кожата ни играе ключова роля в основни функции на организма, като: регулира телесната температура, отговорна е за сетивността, предпазва от загуба на течности, съхранява хранителни вещества в организма и др.
Кожата е жизненоважна за здравето и общото състояние на човек, затова посещенията при дерматолог трябва да се извършват регулярно!
Кожните заболявания са едни от най-честите заболявания на хората. Съществуват над 1500 различни кожни заболявания, които се диагностицират и лекуват от дерматолог. 
Дерматологията е клон на медицината, който се занимава с диагностицирането и лечението на всички проблеми, свързани с кожата, лигавиците, косата и ноктите.

Планираните, правилни и висококачествени решения спестяват излишни време, средства и щети по кожата Ви!

Подходяща възраст

0+

Продължителност

30 мин.

Вид процедура

Преглед

Възстановителен период

Няма

Сезон

Целогодишно

Допълнителна информация

Зона за третиране

,

Решения на проблеми

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Често задавани въпроси

Какво представлява дерматологичният преглед?

Дерматологичният преглед е неминуема стъпка в грижата за здравето и доброто състояние на кожата. Силно препоръчително е всеки човек да посещава дерматолог минимум. 1 път годишно.
Дерматолозите от екипа на Дерма Вита са опитни и висококвалифицирани специалисти, които изготвят цялостна персонална програма за грижа за кожата, спрямо индивидуалното състояние на всеки пациент. Индивидуалната програма за грижа за кожата включва: стъпки в домашна козметична грижа, които пациентът трябва да следва; препоръчителни дерматологични и/или естетични процедури, които са подходящи за всеки пациент в рамките на следващата календарна година; допълнителни препоръки за начин на хранене, приемане на хранителни добавки и други съвети, които ще подобрят състоянието на кожата на пациента.

От консултацията с дерматолог от Дерма Вита ще научите:

  • Типа и фототипа на кожата
  • Степен на производство на себум и хидратация на кожата
  • Ниво на фотоувреда на кожата
  • Предразположеност към определени състояния
  • Подходящи и неподходящи козметични съставки и продукти
  • Задължителни стъпки в домашната грижа за кожата
  • Подходящи дерматологични и естетични процедури за Вас през съответния сезон от годината
  • Отговори на всички въпроси, свързани със кожата, косата и ноктите, които ви интересуват

Ако се наблюдава необичайно образувание или състояние на кожата– нарастваща бенка, екзема, силно раздразнение и сърбеж, свръхчувствителност, ярки червенини и т.н., трябва да се посети дерматолог възможно най-бързо! Голяма част от кожните заболявания, включително и меланома /рак на кожата/, са лечими, когато са открити на време. Навременното и правилно лечение на всеки кожен проблем може да предотврати влошаването и развитието му. Определени състояния на кожата могат да бъдат признак за сериозни здравословни заболявания. Дерматологът може да назначи допълнителни изследвания, за да се постави точна диагноза и за да се определи правилното лечение.

Колко често се извършват дерматологичните прегледи?

Минимум 1 път годишно трябва да се извършва дерматологичен преглед.
При всякакви необичайни състояния на кожата, косата или ноктите, незабавно трябва да се посети дерматолог!
При лечение на определени кожни заболявания се налагат контролни прегледи от дерматолог, за да се проследи лечението, които честотата им е индивидуална при всеки пациент.

Кога и как мога да запазя час за дерматологичен преглед?

Можете да запазите своя час за дерматологичен преглед при дерматолог от екипа на Дерма Вита на тел. 0884 94 95 81 или 02 / 962 25 33(44)
Обажданията се приемат през работното време на клиниката:
Понеделник – Петък: 09 до 19 ч.
Събота: 10 до 16 ч.

Изпрати запитване

Съгласие

6 + 4 =