Химични пилинги

Химичният пилинг е безалтернативен метод за обновяване на кожата!

110,00 лв. от

Химичният пилинг е ефективен метод бързо и изгодно обновяване и подмладяване на кожата!

Равномерният тен и гладката текстура на кожата са признаци за красива и здрава кожа във всяка възраст.
Химичният пилинг е основна стъпка в грижата за здрава и сияйна кожа от тинейджърските години до зряла възраст и се прилага успешно както с естетична, така и с лечебна цел. Химичните пилинги биват различни видове и имат многостранни ползи за кожата. Общото между всички тях е принципът им на действие – отстраняват „ненужното“ от повърхността на кожата, за да се даде път на нова и здрава кожа.      

Важно при химичния пилинг е да се извършва под контрола на опитен професионалист, с висококачествени и сертифицирани продукти, за да се избегнат нежелани реакции.  Специалистите от екипа на Дерма Вита имат дългогодишен опит в работата с десетки видове химични пилинги на водещи фармацевтични компании.  

Подходяща възраст

15+

Продължителност

20 мин.

Вид процедура

Пилинг

Възстановителен период

от 1 до 7 дни

Сезон

Есен и Зима

Допълнителна информация

Често задавани въпроси

Какво представляват химичните пилинги?

ХИМИЧНИЯТ ПИЛИНГ отстранява мъртвите клетки от роговия слой чрез действието на органични киселини. В зависимост от вида и концентрацията на киселините химичните пилинги имат различна сила на действие: повърхностно, средно или дълбоко ниво на ексфолиране на кожата. 

ЧЕСТО ХОРАТА ИМАТ ГРЕШНИ ПРЕДСТАВИ за процедурата с химичен пилинг, защото асоциират киселините с агресивно действие, тежки изгаряния, рани и т.н.  
Киселините са познати с ползотворното
си действие върху кожата и са незаменима съставка във всяка бюти рутина. Концентрацията и pH нивото на киселините в медицинските химични пилинги са по-високи отколкото в козметичните продукти, но са предназначени за благоприятен и безопасен резултат, когато се прилагат под контрола на опитен специалисти!  

ХИМИЧНИТЕ ПИЛИНГИ ОТСТРАНЯВАТ увреден слой на кожата, разрушавайки връзката между повърхностните мъртви клетки. По този начин на повърхността се разкрива здрава и неувредена кожа. Ето защо процедурата е изключително ефективна при сивкав тен и загуба на естествения блясък на кожата. Химичният пилинг стимулира обмяната на кожните клетки, подобряват функцията на кожата, засилват кръвоснабдраването на кожата.  

ХИМИЧНИТЕ ПИЛИНГИ МОГАТ да изгладят релефа на кожата, заличат различни пигментации, изглаждат линии и бръчки, контролират омазняването и възпаленията на кожата и много др. Благодарение на разностранното си действие, химичните пилинги са част от анти-ейдж грижата, лечението на акне и пост-акне, депигментиращите терапии и много др. 

ПРИ ПРОЦЕДУРАТА кожата се подготвя за нанасяне на субстанцията, като внимателно се почиства и дезинфекцира. При някои видове химични пилинги е възможно да се усеща парене, щипане и опъване на кожата.

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА е задължителна употребата на слънцезащитен продукт. Дали кожата се нуждае от възстановителен период и колко ще продължи зависи от вида на пилинга.

Кои са най-популярните химични пилинги?

ПОВЪРХНОСТНИТЕ и някои СРЕДНИ химични пилинги имат висока ефективност и същевременно са максимално щадящи към кожата – не изискват изолационен период и не предизвикват дълбоко видимо излющване.  

Сред най-често прилаганите  повърхности химични пилинги в Дерма Вита са:

ГЛИКОЛОВ ПИЛИНГ – води до активно обновяване на кожата и има антимикробно действие. Ексфолира мъртвите клетки, стимулира клетъчната регенерация и синтеза на колаген. Видимо избистря тена и изглажда текстура на кожата. Подходящ е при: акне, разширени пори, повърхностни пигментни петна, себореен тип кожа.
САЛИЦИЛОВ ПИЛИНГ – салициловата киселина е най-разпространената BHA. Използва се лечение на възпалителни форми на акне, но успокоява общо зачервяване и възпаление. Намалява омазняването и неравномерната пигментация на кожата.
MANDELIC ПИЛИНГ – Манделовата киселина се извлича от горчив бадем и е подходяща за всички видове кожа. Ефективна е пигментни петна, лечение на акне и повяхнал тен.
LACTIC ПИЛИНГ – Пилингът с млечна киселина повишава тонуса и еластичността и хидратацията на кожата. Подходящ е и са суха кожа!
AZELAN ПИЛИНГ – Специално предназначен пилинг за лечение на акне. Съчетава действието на салицилова киселина и азелаинова киселина. Има мощно антибактериално, противовъзпалително  и избелващо действие. Прилага се при акнеична, мазна кожа с разширени пори и епидермална хиперпигментация. 
JESSNER ПИЛИНГ –  комбинира няколко различни киселини и е подходящ за всички типове кожа. Има подмладяващо и освежаващо действие. Прилага се при средни форми на акне, неравномерен тен и увредена от слънцето кожа.
LIGHTENING ПИЛИНГ – с активни съставки Гликолова киселина 50%, Kojic киселина и Phytic киселина, този пилинг изглажда повърхността на кожата, просветлява тена на кожата и възвръща естествения ѝ блясък. Ефективен е при: заглаждане на фини линии; премахване на повърхностни петна; увредена от слънцето кожа; повърхностна мелазма; загуба на блясъка, еластичността и свежестта на кожата.  

Повече за химичните пилинги в Дерма Вите със средно-дълбоко действие прочетете тук: Подновяващ кожата пилинг TCA; Избелващ пилинг Amelan

Какви проблеми третира химичният пилинг?

Химичният пилинг обновява кожата, премахвайки мъртвите и увредени клетки от повърхността. Кожата се нуждае от обновяващи процедури, за да бъде със здрав и сияен вид.  Процедурата заздравява колагеновите и еластинови влакна в кожата и има множество ползи за кожата.
Различните видове химични пилинги третират ефективно:

 • Активно акне
 • Пост-акнеични белези
 • Белези от изгаряния, наранявания и др.
 • Неравномерен и сивкав тен
 • Пигментации от различен произход
 • Увредена от слънцето кожа
 • Мелазма
 • Лунички
 • Фини линии и бръчки
 • Широки пори
 • Загуба на еластичността и естествения блясък на кожата
 • Изравняване на текстурата на кожата
 • Прекомерно омазняване или суха кожа

Какви са отличителните предимства на химичните пилинги?

 • Безалтернативен метод за обновяване на кожата
 • Една процедура с множество ползи за кожата
 • Основна стъпка при лечение на акне и пигментации на кожата
 • Важна част от всяка анти-ейдж грижа за кожата
 • Отлично се съчетава с други дерматологични и естетични процедури
 • Подобрява цялостното състояние и вид на кожата
 • Терапия с видими резултати
 • Бюджетна процедура с висока ефективност

Кои зони могат да бъдат третирани с химичен пилинг?

 • Лице
 • Шия
 • Деколте
 • Ръце
 • Гръб

Колко процедури са необходими?

Препоръчително е да се започне с курс от 3 процедури с интервал от 7/14 дни.
При някои по-дълбок химични пилинги се извършват от 1 до 3 процедури годишно.
Точният брой на процедурите зависи
от вида на химичния пилинг и индивидуалното състояние на пациента.

Специалистите на клиника Дерма Вита изготвят персонален план за пилинг терапия на всеки пациент, състоящ се от: вид, брой, комбинация и метод на приложение на подходящите пилинги; подробна информация за действието на терапията; грижа за кожата преди и след процедурата и още полезни съвети.

Кога не се прилага процедурата?

Голямото разнообразие от различни видове химични пилинги ги прави подходяща процедура за всеки. Химичният пилинг присъства в грижата за всяка кожа със съответните специфики, спрямо индивидуалното ѝ състояние.
Химичният пилинг е процедура, която се извършва през есенно-зимния период, но съществуват определени видове, които могат да се прилагат и през топлите месеци при спазване на инструкциите от лекаря.

Противопоказания за извършването на химични пилинги са:

 • Бременност и кърмене;
 • Минимум 1 седмица преди и след слънчеви бани;
 • При открити лезии върху кожата, без изрично предписание от дерматолог
 • При розацея

Изпрати запитване

Съгласие

12 + 8 =