InBody тест

Диагностика на телесни параметри

40,00 лв. от

Голяма част от заболяванията са въз основа на наднорменото тегло. Регулирането на телесните компоненти е от значение за здравето на човек.

Дерма Бюти разполага с машина от ново поколение InBody, която прави цялостна оценка на моментното състояние на параметрите в тялото.

Днешният начин на живот предопределя повече хора да натрупват мазнини, които трудно се контролират с вредна храна и обездвижване пред компютъра. Затова InBody дава възможност да прецените моментното състояние и да предприемете действия. Машината е обвързана със сървър, който дава с точност информация за съотношение ръст/тегло/години/пол/телесни компоненти.

Подходяща възраст

6+

Продължителност

20 мин.

Вид процедура

Апаратна

Възстановителен период

Няма

Сезон

Целогодишно

Допълнителна информация

Зона за третиране

Решения на проблеми

, ,

Често задавани въпроси

Какво представлява InBody тестът?

InBody тестът е един от най-точните анализатори на човешкото тяло. Самият анализ продължава няколко десетки секунди и няма нужда при това да се събличат дрехите. Само човекът трябва да бъде с голи ръце и бос, за да могат всичките осем допирни контакта да изпълняват своята функция. Мануалното изваждане на теглото на дрехите се подразбира.

Една от най-важните оценки за състоянието на телесните ни компоненти е разчетът на основните съставни части на човешкото тяло. Теглото ни се сумира от съотношението на количество вода, минерални вещества, протеини, мазнини. Въз основа на това бихме могли да преценим кое от тях да регулираме и с какъв хранителен и спортен режим. Много от пациентите възприемат този разчет и като показател за някои заболявания, формирани от излишък или недостиг на телесните компоненти.

Специалист изготвя програма на хранене и спортни активности въз основа на точното съотношение. След спазване на режима в определен период отново се замерват параметрите и резултатите.

InBody е подходящ и за деца от 6 до 18-годишна възраст – използва се за сравнение на развитието с нормалното за връстниците.

Каква информация за телесното състояние дава InBody тестът?

Разчетът на телесното състояние включва:

–       контрол на теглото;
–       проверка на мастната тъкан;
–       контрол на мускулната маса;
–       целево тегло;
–       разпределение на мастната тъкан;
–       мускулна сила;
–       телесен тип;
–       подуване;
–       физическо равновесие.

Изпрати запитване

Съгласие

5 + 10 =