Избелващ пилинг Amelan

Процедурата с избелващ пилинг Амелан притежава сериозни предимства пред останалите възможности за премахване на нежелана пигментация!

500,00 лв. от

Повечето от нас обичат да прекарват колкото се може повече време на слънце. Наред с прекрасното настроение, което ни създава, слънцето може да ни донесе и немалко беди. Една от тях са неприятните петна. Особено ако са по лицето и всяко следващо ги слънце ги прави все по-тъмни и все по-големи. Те се дължат на прекомерното натрупване на пигмента меланин в определни зони на лицето и тялото.

Подходяща възраст

20+

Продължителност

20 мин.

Вид процедура

Пилинг

Възстановителен период

от 2 до 5 дни

Сезон

Есен и зима

Допълнителна информация

Зона за третиране

Решения на проблеми

, , , ,

Често задавани въпроси

Какво представлява избелващ пилинг Amelan?

Амелан притежава уникална комбинация от  активни съставки (коджикова киселина, фитинова киселина, аскорбинова киселина, ретинил палмитат и др.), които блокират образуването на меланин като потискат ензима тирозиназа – най-важният ензим в произвеждането на меланин.

Нанасянето на пилинга става в кабинета на дерматолога, като се набляга на по-тъмните участъци по лицето. След това пациентите се прибират у дома и измиват пилинга-маска след приблизително 8-9 часа.  По своята дълбочина на действие, Амелан е средно-дълбок пилинг и в следващите 4-5 дни кожата ви ще изглежда зачервена и лющеща се. По преценка на лекаря се назначава допълнителен избелващ крем, като се определя и вида и честотата на нанасянето му. Задължителна е употребата на слънцезащитен крем с висок фактор независимо от сезона.

Какви са отличителните предимства на избелващ пилинг Amelan?

– Подходяща е за всеки тип кожа, както и за много упорити и стари петна (от типа на мелазма, тъмни петна на място на минали възпаления от акне, постлезионална хиперпигментация и др.);
– Ефективна е при пигментация, неповлияваща се от каквито и да е стандартни избелващи продукти;
– Изсветляващият ефект се получава много бързо;
– Благодарение на някои от активните съставки, освен изравняване на тена, настъпва и подмладяване и обновяване на кожата;
– Добре се повлияват и хора с леки форми на акне;

Какво се случва с кожата след процедурата?

Преди да ви бъде извършена тази процедура е важно да сте спрели употребата на всякакви избелващи продукти, както и да сте се подлагали на друг вид пилинг от поне една седмица. Първите 2 дни след процедурата кожата ви може да е доста зачервена и по-чувствителна, както и да усещате леко стягане и щипане. Тези усещания се успокояват в рамките на следващите дни, като е желателно да ползвате специален крем, който да облекчи усещанията. Зачервяването на кожата наподобява това, което бихте получили ако прекарате един ден на слънце без фотозащита. Между 2-3 ден започва леко лющене на кожата, като в никакъв случай не дърпайте люспичките и не изполвайте ексфолииращи средства и продукти. Избягвайте също посещения на сауна и парна баня, докато не се възстановите напълно.

Изпрати запитване

Съгласие

4 + 10 =