Лечение на хиперхидроза / Прекомерно изпотяване

Прекомерното изпотяване може да бъде смущаващо за човек!

950,00 лв. от

С терминът хиперхидроза се означава заболяване, при което има изразено и силно потене.

С терминът хиперхидроза се означава заболяване, при което има доста изразено и силно потене. В повечето случаи повишеното потене е вид защитна реакция в случаи на по-голямо физическо натоварване, прегряване или стрес. Може да се потим усилено и при проблеми с бъбреците и заболявания на нервната и сърдечно-съдовата системи. Като цяло прекомерното потене или хиперхидроза засяга около 2 % от хората. Най-изразено е в зоните на подмишници, длани и стъпала, но и други части от тялото също може да бъдат ангажирани. Предполага се, че това състояние е под контрола на симпатиковата нервна система и факторите, които се явяват на-чести провокатори, са стрес, физическо натоварване и пикантна храна.

 

Подходяща възраст

18+

Продължителност

40 мин.

Вид процедура

Инжекционна

Възстановителен период

Няма

Сезон

Цялогодишно

Допълнителна информация

Решения на проблеми

Зона за третиране

Често задавани въпроси

Как ботулиновият токсин повлиява хиперхидрозата?

Ботоксът всъщност пречи на предаването на импулса от неврона към потната жлеза и така се потиска нейната дейност. Тя спира да получава сигнали за отделяне на пот и като резултат за известен период от време потната жлеза не е активна.

Процедурата се извършва от квалифициран дерматолог. Преди процедурата се прави специален тест, който определя къде потенето е най-силно. След това ботулиновият токсин се инжектира с много фини игли, като се разпределя на няколко места и най-много се поставя в зоните, където има по-изразено потене. Като цяло има съвсем лек дискомфорт само в момента на поставяне и след това може веднага да се върнете към ежедневните си занимания.

Кога се появява и колко продължава ефектът?

В рамките на близо месец след процедурата потенето започва постепенно да намалява, като в болшинството случаи се редуцира до около 80 %. След месец тестът за потене може отново да се повтори и ако е необходимо да се инжектира още малко количество ботулинов токсин.

Нормално е да има известни индивидуални различия, но все пак потене няма да има поне 7-9 месеца. Най-препоръчително е да се подложите на тази процедура 2-3 месеца преди лятото, за да го прекарате спокойно и без излишни притеснения.   

Изпрати запитване

Съгласие

15 + 5 =