LED терапия на лице

Безболезнен и бърз метод за стимулиране на клетъчния метаболизъм.

30,00 лв. от

LED терапията на лице най-често и успешно се прилага за лечение на различни форми на акне. 

Ползите от фотомедицината са доказани от проучвания на НАСА още през 60-те години. Терапията с LED светлини на лице има широк спектър от ползи за кожата и присъства в индивидуалния план за терапия на пациенти с различни естетични и дерматологични проблеми.

Подходяща възраст

15+

Продължителност

30 мин.

Вид процедура

Апаратна

Възстановителен период

Няма

Сезон

Целогодишно

Допълнителна информация

Зона за третиране

Решения на проблеми

, , , , , , , ,

Често задавани въпроси

Как действа LED терапия на лице?

LED терапията на лице действа на кожата чрез светлина с различна дължина на вълната – червена и синя.
Терапията на лице с LED светлини не излъчва ултравиолетови лъчи, поради което е напълно безопасен метод за грижа за кожата.
LED терапията на лице може да се прилага както като основен терапевтичен метод, така и в комбинация с други процедури, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента. Терапията се прилага при колагено-стимулиращи процедури като Радиочестотен лифтинг Exilis, Мезолифт, Лазер Genesis, Вампирски лифтинг, Микронидлинг VIVACE и др. за допълнителна стимулация на естествените процеси в кожата и повишаване на резултатите.
LED терапията на лице допринася за регенерацията, възстановяването и успокояването на кожата след лазерни и химични пилинги.
Синята светлина (415 nm) притежава силно антибактериално действие, а червената LED светлина (633 nm) стимулира клетъчната регенерация и колагенообразуването.

Как действа LED терапия на лице при акне?

LED терапията е съвременен метод за лечение както на леки до средно-тежки форми на акне, така и на пост-акнеични белези. Процедурата е напълно безопасна, комбинира се ефективно с други медикаментозни и терапевтични методи за лечение на акне и може да се извършва целогодишно, дори и през лятото.

Синята светлина (415 nm) е ключово важна при лечение на акне, тъй като притежава силно антибактериално действие. Достига дълбоко в порите, където живеят Propionibacterium acnes – бактериите, които причиняват възпаление. Те произвеждат протопорфирини, които поглъщат синята светлина и се отделят свободни кислородни радикали. Радикалите водят до унищожаване на бактериите.

Червената светлина (633 nm) има лечебен ефект върху акнето, тъй като стимулира процесите на заздравяване и успокоява кожата. Увеличава притока на кръв и кислород и води до синтез на нов колаген.

Какви са отличителните предимства на LED терапия на лице?

  • Безопасен метод
  • Напълно безболезнен метод, който дори не изисква пряк контакт с кожата
  • Подобрява десетки кожни проблеми
  • Спомага регенерацията и оздравителните процеси в кожата
  • Има антибактериално действие
  • Подобрява кожата отвътре-навън
  • Има анти-ейдж действие
  • Бърз и бюджетен метод

Колко процедури са необходими?

Препоръчителен е курс от 6 процедури, 2 пъти седмично.

Екипът на Дерма Вита изготвят персонален план за терапия спрямо индивидуалното състояние на всеки пациент, състоящ се от: вид, брой и параметри на подходящите процедури, подбор на правилна козметика, подходяща грижа за кожата преди и след терапии, както и много други полезни съвети.

Кога не се прилага процедурата?

  • При бременност

Изпрати запитване

Съгласие

1 + 2 =