Оформяне на брадичка

Моделиране на брадичка, линията и ъгъла на челюстта с дермални филъри. Прецизно контуриране на лице, без оперативна намеса!

700,00 лв. от

Моделирането на брадичка и извайването на мандибуларната линия и ъгъл на челюстта е „висш пилотаж“ в естетичната медицина.

Ефектът вече се постига без намесата на скалпел, по-прецизно и безопасно, чрез инжектиране на дермални филъри.

Всяко лице има своите индивидуални особености и „силни страни“. Има обаче основни математически закономерности за красиво лице, които гласи древната формула за съвършенство – Golden ratio. Независимо от спецификите и формата на едно лице, ако мандибуларната линия не е ясно изразена, а брадичката е хлътнала или плоска, се нарушава баланса и хармонията във вида му.
Дерматолозите на Derma Vita Clinic работят с най-висок клас сертифицирани дермални филъри за скулптиране на лице – Juvederm, HArmonyCA, Radiesse.
Д-р Катя Паскова е официален трейнер на компанията Allergan за България. Тя работи и обучава лекари за работа с филърите на марката Juvederm, които използва повече от 10 години и познава в най-малък детайл.

филъри за брадичка

Подходяща възраст

18+

Продължителност

30 мин.

Вид процедура

Инжекционна

Възстановителен период

1 ден

Сезон

Целогодишно

Допълнителна информация

Зона за третиране

Решения на проблеми

, ,

Често задавани въпроси

Какво представлява оформянето на брадичка с дермален филър ?

Проекцията на брадичката и ясния контур на долната челюст са ключови за балансирания и привлекателен вид както на женското, така и на мъжкото лице.

Малката брадичка е генетичен белег или следствие от възрастта, с чието напредване брадичката се „повдига“ нагоре. Слабата брадичка се наблюдава все по-често при младото поколение – Z и Y. Младите хора често имат и двойна брадичка, въпреки че нямат излишни мазнини по лицето, образувана от дългото време, прекарано в гледане на телефона с наведена надолу глава.

С годините костната структура се променя, кожата в зоната на челюстта се отпуска, а това нарушава контура на лицето. Слабо изразената мандибуларна линия (долна челюст) е характерна и при някои млади лица.

Моделирането и контурирането на брадичка и долна челюст вече е възможно без оперативна намеса. Стабилизирането на линията на челюстта повлиява състоянието на шията, а промяната на брадичката хармонизира цялостно лицето. Специално създадените за целта дермални филъри възстановяват липсващите форма, проекция и контур.

Дермални филъри за моделиране на брадичка и контуриране на челюстта:

Juvederm Volux е хиалуронов филър, създаден специално за линията на челюстта и брадичката. Филърът е създаден по специалната технология VYCROSS – патентован баланс между късо и дълговерижна хиалуронова киселина, използвана в утвърдените Juvederm Voluma, Juvederm Volift и Juvederm Volbella. Според проучванията, 95% от пациентите са изключително удовлетворени три месеца след поставянето на Juvederm Volux. На 18-ия месец 62% от тях продължават да описват резултатите като отлични.
HArmonyCA е ново поколение хибриден филър и е последното попълнение в портфолиото на компанията Allergan. Комбинира хиалуронова киселина с калциев хидроксиапатит за двойно действие – хармонизира лицевите пропорции и подмладява кожата във времето. Хибридният филър създава деликатен контур в третираната зона, има лифтинг ефект и стимулира синтеза на колаген във времето.
Radiesse е нехиалуронов филър, на базата на микросфери от калциев хидроксилапатит, вложени в специален стерилен гел. Radiesse е напълно биосъвместим продукт, който възстановява младежката V-образна форма на лицето и стимулира синтеза на колаген. Подходящ е за пациенти над 30 години.

ПРИ ПРОЦЕДУРАТА третираната зона се обезболява с упойка под формата на крем за максимален комфорт на пациента. Филърът се инжектира в определени точки на и встрани от брадичката и челюстта, за да се постигне на естетично издържан резултат.
СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА има оток в третиранта зона, който отшумява до ден. Възможна е и появата на леки синини, които отшумяват до няколко дни.  ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е:
Да се избягва приемът на аспирин, антикоагуланти, витамин Е, Q10 поне седмица преди процедурата, за да се намали риска от кървене при инжекциите и появата на синини.
Да не се посещават сауни, парни бани и масажи 3 дни след процедурата.
Да се пие повече вода, за удължаване на ефекта.  

Какви проблеми третира оформянето на брадичка с дермален филър?

 • Слаба брадичка
 • Хлътнала брадичка
 • Нарушен контур между лицето и шията
 • Несиметричен профил
 • Нарушен баланс между 3-те части, на които се дели лицето 

Какви са отличителните предимства на процедурата?

 • Незабавен ефект
 • Неоперативно контуриране на лицето
 • Филър с резултат като от имплант
 • Корекция на двойна брадичка
 • Създава V-образна форма на лицето
 • Подобрява цялостния баланс и хармонията на лицето

Въпрос

Отговор

Кога се постига и колко продължава ефекта?

В рамките на 10 дни след процедурата се разгръща пълният и ефект. С 1 до 2 процедури се постига желания резултат.
Препоръчва се извършване на 1 поддържаща процедура на 1 или 2 години.
Пълният ефект от филъра продължава около 12 м.
С последващите процедури се повишава продължителността на ефекта.
Инжекторите на Derma Vita Clinic изготвят персонален план за терапия с дермални филъри за всеки пациент.

Кога не се прилага процедурата?

 • При бременност и кърмене
 • При нараняване и инфектиране на кожата в зоната на инжектиране.

Изпрати запитване

Съгласие

6 + 7 =