Оформяне на скули

Добре оформените скули придават привлекателен и отпочинал вид на лицето! 

700,00 лв. от

Скулите са ключов скелетен елемент за хармоничната връзка между всички величини на лицето.

Липсата на обем в средната част на лицето му придава уморен, тъжен и състарен вид.

Моделирането на скули с дермални филъри подобрява не само техния вид, но и омекотява назолабиалните гънки, повдига увисналите краища на устните, подобрява зоната под очите.

Дерматолозите на Derma Vita Clinic работят с най-висок клас сертифицирани дермални филъри за скулптиране на лице – Juvederm, HArmonyCA, Radiesse.
Д-р Катя Паскова е официален трейнер на компанията Allergan за България. Тя работи и обучава лекари за работа с филърите на марката Juvederm, които използва повече от 10 години и познава в най-малък детайл.

филъри за скули

Подходяща възраст

18+

Продължителност

30 мин.

Вид процедура

Инжекционна

Възстановителен период

1 ден

Сезон

Целогодишно

Допълнителна информация

Зона за третиране

Решения на проблеми

, ,

Често задавани въпроси

Какво представлява оформяне на скули с дермален филър ?

Загубата на обем в средната част на лицето е резултат от съвместното влияние на годините и гравитацията. Липсата на обем в зоната на скулите може и генетично заложено в структурата на лицето при млади пациенти.

Инжектирането на хиалуронов или нехиалуронов филър в медиалната и латералната част на скулите създава нужните височина и обем в зоната за V-образен, хармоничен и балансиран вид на лицето. Филърът има и лифтиращ ефект върху отпусната кожа в зоната на устните, бузите, очите. Моделирането на скули с филъри постига ефектът на оперативното поставяне на импланти, но без намесата на скалпел.

Дермални филъри за моделиране на скули:

Juvederm Voluma е хиалуронов филър на компанията Allergan, произведен по технологията VYCROSS (патентован баланс между късо и дълговерижна хиалуронова киселина). Продуктът е специално създаден да възстанови загубата на обем в дълбочина в областта на скулите и брадичката. Juvederm Voluma възстановява загубения обем и осигурява деликатен лифтинг ефект.

HArmonyCA е ново поколение хибриден филър и е последното попълнение в портфолиото на компанията Allergan. Комбинира хиалуронова киселина с калциев хидроксиапатит за двойно действие – хармонизира лицевите пропорции и подмладява кожата във времето. Хибридният филър създава деликатен контур в третираната зона, има лифтинг ефект и стимулира синтеза на колаген във времето.

Radiesse е нехиалуронов филър, на базата на микросфери от калциев хидроксилапатит, вложени в специален стерилен гел. Radiesse е напълно биосъвместим продукт, който възстановява младежката V-образна форма на лицето и стимулира синтеза на колаген. Подходящ е за пациенти над 30 години.

ПРИ ПРОЦЕДУРАТА третираната зона се обезболява с упойка под формата на крем за максимален комфорт на пациента. Филърът се инжектира в определени точки в латералната и медиалната част на скулите, за да се постигне на естетично издържан резултат.
СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА има оток в третиранта зона, който отшумява до ден. Възможна е и появата на леки синини, които отшумяват до няколко дни.  
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е:
Да се избягва приемът на аспирин поне седмица преди процедурата, за да се намали риска от кървене при инжекциите и появата на синини.
Да не се посещават сауни, парни бани и масажи 3 дни след процедурата.
Да се пие повече вода, за удължаване на ефекта.

Какви проблеми третира оформянето на скули с дермален филър?

 • Липса на обем и височина в средната част на лицето
 • Нарушен контур и V-образна форма на лицето
 • Назолабиални гънки
 • Отпусната кожа в долна трета част на лицето
 • Нарушен контур на долния клепач
 • Увиснали крайща на устата
 • Уморено и тъжно изражение на лицето, без повод за тези емоции

Какви са отличителните предимства на процедурата?

 • Незабавен ефект
 • Неоперативно контуриране на лицето
 • Филър с резултат като от имплант
 • Създава V-образна форма на лицето
 • Подобрява цялостния баланс и хармонията на лицето
 • Коригира редица проблеми едновременно: загубата на обем в средната част на лицето; увиснали краища на устните; назолабиални гънки и др.

Кога се постига и колко продължава ефекта?

В рамките на 10 дни след процедурата се разгръща пълният и ефект. С 1 до 2 процедури се постига желания резултат.
Препоръчва се извършване на 1 поддържаща процедура на 1 или 2 години.
Пълният ефект от филъра продължава около 12 м.
С последващите процедури се повишава продължителността на ефекта.
Инжекторите на Derma Vita Clinic изготвят персонален план за терапия с дермални филъри, спрямо анатомичните особености на всеки пациент.

Кога не се прилага процедурата?

 • При бременност и кърмене
 • При нараняване и инфектиране на кожата в зоната на инжектиране.

Изпрати запитване

Съгласие

13 + 14 =