Премахване на съдови образувания

Неоперативно премахване на съдови образувания. 

60,00 лв. от

Непрекъснатото усъвършенстване на технологиите, прави лазерното премахване на малки вени и капиляри все по-ефективно и безопасно.По своята същност то се базира на известния принцип на „селективна фототермолиза”, при който лазерната енергия с определена дължина на вълната се поглъща от съответния хромофор или прицелна структура. Когато се касае за третиране на капиляри и вени с калибър до 3-4 мм, хромофор се явява хемоглобинът.

Подходяща възраст

18+

Продължителност

от 10 до 60 мин.

Вид процедура

Апаратна

Възстановителен период

1 ден

Сезон

Есен, Зима и Пролет

Допълнителна информация

Зона за третиране

, , , ,

Решения на проблеми

, ,

Често задавани въпроси

Какво представлява премахването на капиляри със системата Excel V (Cutera)?

Като последно поколение, Excel V (Cutera) системата ни даде възможност напълно да индивидуализираме подхода спрямо особеностите и нуждите на всеки пациент. Това се дължи на комбинацията от два лазера с различна дължина на вълната (КТР и Nd:YAG). Благодарение на тях се покрива целия спектър от цветове на съдовете – от светлочервен до пурпурен и тъмнолилав. Може да се третират голям набор от вродени и придобити съдови образувания.

КТР или т.нар. „зелен ”лазер с дължина 532 nm е с изключителна избирателност спрямо хемоглобина и затова се определя от някои като „златен стандарт” в премахването на червенини и капиляри. КТР лазерът е незаменим за премахване на повърхностни съдови образувания, които са червени на цвят. Това са най-често малките капилярчета по лицето при децата, при възрастните по гърба на носа и около ноздрите, по бузите, около глезените и др. По-голямата избирателност на действието гарантира освен чудесни резултати и по-голям профил на безопасност за пациентите.

Другият лазер, който е част от системата Excel V, е Nd:YAG с дължина на вълната 1064 nm. По-голямата му дължина на вълната го прави най-доброто средство за премахване на по-дълбоко разположените малки вени и капиляри, които се намират най-често по краката. Изключителната възможност само с едно докосване да се променя размерът на лъча прави възможно едновременното третиране на съдове с калибър от 0,5 до 4 мм. Nd:YAG лазерът е подходящ и за хора с по-тъмен цвят на кожата. Допълнителното вградено охлаждане прави процедурата комфортна за пациентите. Лазерната енергия се поглъща от хемоглобина в съдовете, стените образно казано се слепват или настъпва т.нар. фотокоагулация. Постепенно в рамките на дни до няколко месеца съдовете се разрушават и кожата отново е чиста.

Освен по-често срещаните разширени капиляри, малки вени и червенини, Excel V много успешно третира и много други съдови проблеми, като хемангиоми, съдови звезди, малки ангиоми, венозни езера и други.  

Изпрати запитване

Съгласие

12 + 9 =