UV терапия

Бърз и комфортен метод за лечение на множество дерматологични заболявания

30,00 лв. от

Фототерапията с UV лъчи е доказан в годините метод за лечение и профилактика на редица дерматологични заболявания.

Този лесно приложим метод е въведен в дерматологичната практика още в началото на миналия век. UV лъчите действат в много направления и често фототерапията е първи метод за избор в лечението на различни заболявания, тъй като е лесен, ефективен и нерядко по-безопасен от медикаментозното лечение. Определени спектри UV лъчите могат да бъдат „светлина в тунела“ за пациенти, които страдат от едни от най-упоритите дерматологични заболявания като псориазис, себорея и др. UV терапията е много полезна за превенция на слънчево изгаряне. Прочетете цялата статия, за да се запознаете с плюсовете от фототерапията!

Derma Vita Clinic разполага с една от най-съвременните UV кабини за фототерапия, произведена от лидера в производство на медицинска апаратура Waldmann.

Подходяща възраст

16+

Продължителност

от 2 до 5 мин.

Вид процедура

Апаратна

Възстановителен период

Няма

Сезон

Целогодишно

Допълнителна информация

Зона за третиране

, ,

Решения на проблеми

, ,

Често задавани въпроси

Какво представлява фототерапията с UV кабина?

Фототерапията е метод, базиран на контролирано, умерено и полезно влияние на светлината. В зависимост от дължината на вълната, UV лъчите се делят на 3 групи: UV А (320-400 nm), UV В (280-320 nm) и UV С (190-280 nm). За целите на фототерапията се ползват UV А и UV В лъчите. Кабината може да излъчва UV А и B лъчите както самостоятелно, така и в комбинация от двата вида лъчи.
Действието на фототерапията се изразява в т.нар. „закаляване” на кожата или „харденинг” феномен. Целта е деликатно и постепенно да се намали чувствителността на кожата спрямо UV лъчите, за да можете да се наслаждавате спокойно на слънчевите сезони.

Какви проблеми третира фототерапията с UV кабина?

Псориазисът е заболяването, което най-често се третира с UV фототерапия. При по-леките форми на псориазис, фототерапията може да бъде напълно достатъчна да доведе до ремисия на заболяването. По-тежките форми изискват лечение, което комбинира терапията с медикаменти.

Други заболявания, които фототерапията успешно повлиява, са:
Атопичен дерматит
Червен плосък лишей
Розов лишей
Витилиго
Парапсориазис
Пруриго
Слънчеви алергии

Фототерапията с UV кабина се прилага успешно като подготовка на светлата и предразположена към слънчеви алергии кожа. За тази цел терапията се извършва преди началото на летния сезон.

Фототерапията може да бъде прилагана и в по-трудно достъпни зони, като скалпът. За целта Дерма Вита разполага и със специален UV гребен, който повлиява различни дерматози с локализация по главата.

Какви са отличителните предимства на терапията с UV кабина?

  • Изключително бърз и комфортен метод
  • Бюджетно и ефективно лечение
  • Безопасна и безболезнена процедура
  • Единствената дерматологична процедура за подготовка и „закаляване“ на кожа, склонна към слънчеви алергии и изгаряния

Колко процедури са необходими?

Точното дозиране на интензивността на лъчение, времетраене и брой процедури се определят от дерматолог спрямо заболяването и индивидуалните особености на пациента.

Целият терапевтичен курс изисква близо 20-30 процедури. При прилагана на фототерапия с UV кабина като превенция и подготовка за слънчевите лъчи се извършват около 10-15 процедури.

Какъв е възстановителният период?

При първите процедури е възможна появата на зачервяване и лек сърбеж на кожата, които преминават в хода на лечението.
Процедурата с UV кабина не изисква никаква подготовка и специфични грижи от страна на пациентите.

Кога не се прилага процедурата?

При някои автоимунни дерматози, като дерматомиозит, системен лупус, някои наследствени синдроми, остри кардиоваскуларни, дихателни заболявания и др.

Изпрати запитване

Съгласие

5 + 4 =