Премахване на белези

Иновативни терапии за заличаване на белези от различен произход.

Белезите са структурно и функционално изменена част от кожата, а заличаването им е една от най-сложните задачи за естетичната дерматология. Дерматолозите на Derma Vita Clinic притежават дългогодишен опит в заличаването на белези с над 10 съвременни и световно признати методи.  
Иновативните похвати в дерматологията позволяват значително или изцяло да се заличат различните видове белези. Естетичната медицина дава богат избор от неоперативни решения за заличаване белези от различно естество, с които са обучени да работят само опитните дерматолози.  

премахване на белези

Подходяща възраст

18+

Продължителност

от 1 до 6 месеца

Вид процедура

Апаратна

Възстановителен период

от 1 до 14 дни

Сезон

Есен, Зима

Допълнителна информация

Зона за третиране

, , , , ,

Решения на проблеми

, , , ,

Често задавани въпроси

Какво представляват и какви видове биват белезите?

Белезите са следствие от естествен оздравителен процес в организма. По своята същност белегът представлява новообразувана съединителна тъкан в мястото, на което е нарушена целостта на дермата. Белезите се отличават с различен цвят и текстура от околната тъкан.

Травми, хирургични интервенции, наранявания, изгаряния, различни кожни заболявания, като акне, рязка промяна в теглото  са сред най-честите причини за образуването на белези по кожата.

Атрофични белези – образуват се на или под нивото на кожата. Хлътналите белези най-често се появяват след акне, изгаряне и др.
Хипертрофични белези – образуват се над нивото на кожата върху самото нараняване. Тези изпъкнали белези се характеризират с червеникав цвят.
Келоидни белези – образуват се над нивото на кожата и се разрастват извън границите на нараняването. Келоидните белези  са следствие от представляват разрастване на тъканта. Най-често срещаните келоидни белези са следствие от оперативна намеса.

Пост-акнето e най-честата причина за третиране на белези при дерматолозите на Derma Vita Clinic. Белезите от акне биват:

Ice-pick – тесни белези, < 2 мм. Достигат дермата, а понякога и по-дълбоко в  хиподермата. Те са по-широки на повърхността и се стесняват в дълбочина.
Rolling – белези по-плитки и широки (4-5 мм) и създават неравен, вълнист вид на кожата.
Boxcar – широки, овални белези с дълбочина от 1 до 4 мм. Могат да са повърхностни или дълбоки.

Как се лекуват различните видове белези?

Колкото по-рано започне лечението на един белег, толкова по-голям е шансът да се заличи максимално. Лечението на един белег е строго индивидуално и зависи от размера, произхода, характеристиките  му, спецификите на кожата на човек и неговата възраст и др.
Лечението на белези може да бъде комбинация от различни методи, най-успешните сред които са:

Неаблативен лазерен ResurFX – Известен като лазерът срещу несъвършенства, ResurFX е последно поколение неаблативна лазерна технология, което означава, че третира проблема без да наранява и нарушава повърхността на кожата. ResurFX притежава скенер, който насочва лъча само към увредения участък кожа без да засяга здрава тъкан. Стотиците комбинации от форма и плътност персонализират въздействието на лазера, което го прави една от най-ефективните процедури при *премахване на стрии. ResurFx е ефективно решение при заличаване белези от различен произход – белези след травма, белези от акне и др.
Фракциониран Ербиум лазер – Аблативният лазер нарушава целостта на кожата, премахвайки най-горния слон на епидермиса. Този вид лазерен пилинг изглажда осезаемо повърхността на кожата и заличава разширени пори, средно-дълбоки и дълбоки белези от акне, бръчки, белези от операция, фотоувредена кожа, белези от шарка и др.
Дермапен – Уредът прави множество вертикални убождания по кожата, за да стимулира заздравителните процеси в кожата. Процедурата може да се приложи при третиране на белези от различен произход, сред които: някои белези от акне, стрии и др.
Микронидлинг VIVACE RF – VIVACE съчетава мощното действие на микронидлинг, радиочестота и LED светлина. Терапията стимулира образуването на нови колагенови и еластинови влакна и цялостно подобрява вида на кожата. Микронидлинг VIVACE се прилага ефективно при премахване на стрии, заличаване на различни белези от акне, фотоувредена кожа, белези от шарка и др.
Химичен TCA пилинг – Повърхностният ТСА (трихлороцетна киселина) пилинг подновява кожата, без да изисква дълъг възстановителен процес. ТСА пилингът се прилага при белези от акне, различни видове хиперпигментация и др.

Изпрати запитване

Съгласие

6 + 1 =