Пигментни петна по лицето

Какво представляват пигментните петна по лицето?

Пигментните петна по лицето са обичайно наречени “слънчеви петна” или “лентиго”. Те се появяват като тъмни, неравни, хиперпигментни петна на кожата, които са резултат от неравномерно разпределение на меланина в епидермиса или в дермата. Причините за тяхното появяване могат да бъдат различни, включително излагане на слънце, хормонални промени, генетика, бременност, стареене и др.

Как се решава проблемът пигментни петна по лицето ?

За да се реши проблемът с пигментните петна по лицето, се използват различни процедури, които могат да подобрят външния вид на кожата и да намалят появата на хиперпигментни петна. Ето някои от тях:.

Интензивна светлинна терапия (IPL фотоподмладяване)

Тази процедура използва широк спектър от интензивна светлина, за да проникне в кожата и да премахне петна и несъвършенства. IPL може да бъде ефективен за леки до умерени пигментни проблем.

Химични пилинги

Химичните пилинги включват приложение на локални киселини върху кожата, които премахват повърхностния слой и стимулират регенерацията на кожата. Те се прилагат в есенно-зимния период и се използват за различни типове хиперпигментации.

Микронидлинг

Това е процедура, при която се използва уред с микроигли, за да се обнови, регенерира и стимулира производството на колаген и да се подобри текстурата и тонуса на кожата. Микронидлингът може да помогне и за избистряне и просветляване на пигментни петна.

Плазмотерапия

Извлечената собствена кръв от пациента се центрофугира и се отделя плазма, която е богата на тромбоцити и растежни фактори, като има избистрящо, освежаващо и стимулиращо действие.

Локални продукти и козметика

Някои кремове и серуми съдържат активни съставки като хидрохинон, хидроксикиселини, витамин С, азелаинова киселина и други, които могат да помогнат за намаляването на хиперпигментациите и изравняването на тена на кожата.

Всички тези процедури трябва да се извършват от квалифициран специалист дерматолог, който правилно ще оцени конкретните нужди на пациента и ще предложи най-подходящия метод за тях. Важно е да се има предвид, че резултатите от процедурите могат да варират в зависимост от типа и дълбочината на пигментните петна, както и от индивидуалната реакция на кожата. Преди и след процедурите е важно да се спазват указанията на специалиста и да се избягва излагането на слънце, за да се подпомогне успешното излекуване и предотвратяване на повторното появяване на хиперпигментации.

пигментни петна по лицето

Показване на единичен резултат

  • IPL фотоподмладяване

    IPL фотоподмладяване (фотофейшъл) на лице, ръце, шия и деколте

    250,00 лв. от