Разширени капиляри

Какво представляват разширените капиляри

Разширените капиляри на лицето, известни още като телангиектазии, са малки кръвоносни съдове, които са видими под повърхността на кожата. Те обикновено се появяват като тънки, червени или синкави линии или петна по лицето, обикновено на бузите, носа, челото и брадичката. Тези капиляри могат да бъдат причинени от различни фактори като например наследствени, екологични, хормонални или физически фактори. Капилярите могат да бъдат обратно премахнати с различни методи на лечение като лазерна терапия, IPL (интензивно пулсираща светлина), склеротерапия или хирургическо премахване.

Ефективни методи за лечение на разширени капиляри

Как се решава проблемът разширени капиляри

Капилярите могат да бъдат обратно премахнати с различни методи на лечение като лазерна терапия, IPL фотоподмладяване (интензивно пулсираща светлина), склеротерапия или хирургическо премахване. Проблемът с разширените капиляри на лицето може да бъде решен чрез различни процедури, извършени от дерматолог в клинична среда. Ето някои от най-ефективните:

Лазерна терапия: Лазерната терапия е ефективен метод за премахване на разширени капиляри. Платформата Cutera Excel V премахва капилярите чрез концентрирана светлина, която се абсорбира от кръвта в съдовете, което води до тяхното затваряне и постепенно изчезване.

Интензивно пулсираща светлина (IPL): Подобно на лазерната терапия, IPL използва светлинни импулси за премахване на капилярите. Този метод може да бъде по-благодатен към кожата и може да се използва за лечение на голям брой капиляри или дифузно зачервяване.

Склеротерапия: Това е процедура, при която се влиза специално разработен разтвор в капилярите, което ги затваря и причинява тяхното изчезване с времето.

Хирургическо премахване: За по-големи и нарушени капиляри, хирургическото им премахване може да бъде възможно, въпреки че това обикновено се прави в по-редки случаи.

Тези процедури се предлагат под ръководството на квалифицирани дерматолози и изискват индивидуална оценка на кожата преди избора на подходящия метод.

разширени капиляри

Показване на единичен резултат

  • IPL фотоподмладяване

    IPL фотоподмладяване (фотофейшъл) на лице, ръце, шия и деколте

    250,00 лв. от