Как да премахнем бръчките по лицето

ное. 20, 2023 | Блог

Ботоксът е най-ефективният метод за изглаждане на бръчки! Но на кои? Ботоксът е безалтернативен метод за заличаване на динамични бръчки – тези, които се образуват при мимика, и е отлична превенция от образуването им в статични – тези, които са видими и в покой.

Изглаждане на бръчки с ботокс – мисията възможна

Най-често срещаните динамични бръчки при хората са тези, които са следствие от усмивка, учудване, намръщване, а именно гневната бръчка, хоризонтални линии по челото при повдигане на веждите и бръчките тип „пачи крак“. Спазвайки индивидуалните анатомични особености на пациента и когато няма противопоказания, можем да релаксираме тези хиперактивни мускулни групи и да постигнем изглаждане на бръчките в третираната зона.

Кога се поставя ботокс при гневна бръчка?

Премахването на гневната бръчка често е основната причина, която води пациентите при лекарите на клиника Дерма Вита за първа процедура с ботокс. Тази зона е и първата регистрирана за инжектиране на ботулинов токсин с FDA. Гневната бръчка придава негативно изражение, защото се появява основно при изразяване на отрицателни емоции. Ако след 20-годишна възраст забележите образуване на силно изразена гневна бръчка при мимика, то е време за ботокс! Така ще предотвратите превръщането ѝ в статична бръчка. Ботокс може да се поставя в различни мускулни групи, които имат нужда от отпускане и релаксация, заради анатомична хиперактивност. Такива зони по лицето са чело, глабела, пачи крак, брадичка, дъвкателни мускули, нос и шия.

премахване на бръчки по лицето

Какво всъщност представлява ботоксът?

Много хора се притесняват от състава на ботокса, тъй като той представлява невротоксин (протеин), който в миналото попадайки в храната е причинявал заболяване известно като ботулизъм. Ботулиновият токсин е естествен протеин извлечен от бактерията Clostridium botullinum. Всъщност от дозатата и количеството на пречистването на този протеин зависи токсичността на ботулиновият токсин. Ботоксът, който е регистриран като лекарство с цел естетично приложение, е с напълно безопасен и одобрен от FDA профил, който не може да доведе до токсичен ефект върху организма и развитие на заболяване.

Как действа ботоксът?

Начинът на действие на ботулиновия токсин е добре познат и изучен, прилагащ се от над 30 години в медицината. Именно ботулиновият токсин блокира предаването на ацетилхолин към аксоните между невромускулните влакна, тоест се потиска активността на дадена група мускули, което води и до намаляване на бръчките. Поставянето на ботулинов токсин е бърза и безболезнена процедура. Ефектът на омекотяване или изглаждане на бръчките в тази зона настъпва след 10-14 дни и е с продължителност от 3 до 6 месеца. Ботоксът отлично се съчетава с много други подмладяващи процедури като инжекционно приложение на филъри, мезотерапии, скинбустери, обновяващи терапии за лице и някои видове лазери.