Поставяне на ботокс / ботулинов токсин

Безалтернативен метод за заличаване на бръчки и мускулна релаксация!

250,00 лв. от

Какво представлява премахването на бръчки с ботулинов токсин?

Премахването на бръчки с ботулинов токсин се изразява в релаксация на мимическите мускули, които при активност формират различен тип бръчки (тип „пачи крак“, „гневна бръчка“, хоризонтални линии по челото. Когато дадената група мимически мускули се релаксират, намалява появата на мимическите линии (бръчки).

Какви са предимствата на инжектирането на ботокс?

Инжектирането на ботулинов токсин е напълно безопасна процедура, при условие, че е извършена правилно и със сертифициран продукт! Ботоксът е безалтернативен метод за заличаване на бръчки – спира образуването на мимически бръчки и предотвратява появата и задълбочаването на статични такива. Ботоксът е бърза процедура, без възстановителен период и с напълно обратим ефект. Водещо предимство на терапията с ботулинов токсин е високата ѝ ефективност.

Ботокс при гневна бръчка

Съкращението на глабеларните мускули образува глабеларната бръчка, т.нар. гневна бръчка. Гневната бръчка представлява вертикални линии, които се появяват между веждите при свиването им и придава негативно изражение на човек. Въпреки че гневната бръчка се появява при мимика, с времето тя образува статични вертикални линии в зоната, които са сред най-дълбоките бръчки на лицето, ако не се вземат превантивни мерки. Инжектирането на ботокс релаксира глабеларните мускули и прекратява образуването на гневната бръчка при мимика, което е най-добрата превенция от появата и задълбочаването на бръчки в зоната, които са видими и в състояние на покой. Третирането на гневна бръчка с ботулинов токсин е удачно човек да започне още в младите си години, около 30-годишна възраст, за да запази позитивния, гладък и младежки вид на лицето си максимално дълго във времето. Проучване Trusted Source от 2009 г. в Journal of Cosmetic Dermatology установи, че хора, които са се подложили на лечение с ботулинов токсин тип А за предотвратяване на бръчките при мръщене (гневните бръчки) са намалили негативното си настроение.

Премахване на бръчки около очите (бръчки „пачи крак“) с ботулинов токсин

Очите са един от най-динамичните органи в човешкото тяло. Те участват в изразяването емоции, като усмивка, учудване, мръщене и др. Кожата около очите е сред най-тънките и чувствителни зони

в цялото тяло, което я прави изключително деликатна и податлива на следите на времето. Именно около очите се появяват първите бръчки на лицето на човек, т. нар. бръчки „пачи крак“. Бръчките пачи крак са странични кантални линии, които се образуват при външните ъгли на очите, наричани и периорбитални линии. Инжектирането на ботулинов токсин в m. orbicularis oculi ограничава контракциите на мускула, за да елиминира образуването на бръчки пачи крак при мимики като усмивка, свиване на очи, което е превенция и от превръщането на тези динамични бръчки в статични. Специалистите на Дерма Вита извършват терапията с ботокс на бръчките около очите паралелно с терапия на съседни мускулни групи за дълготраен ефект и баланс във вида и мимиките на лицето.

Инжектиране на ботулинов токсин в дъвкателните мускули /масетери/

От много години успешно се прилага инжектирането на ботокс в дъвкателните мускули /масетери/ с цел лечение на бруксизъм (неволно стискане на зъби). Инжектирането на ботулинов токсин се използва и с естетични цели. Основните ползи от ботокса са, че намалява обема на масетерите, тъй като те са склонни да хипертрофират, омекотяват появата на квадратна форма в долната част на лицето и постигат по-овална форма (така нареченият V-shaped) на лицето, познат още като триъгълникът на младостта. Релаксирането на хиперактивността на масетерите води до отслабване на лицето, намалява напрежението в челюстта, може и да облечки често главоболие. Процедурата е описвана като „инжекционната форма за облекчаване на стреса“. Проучвания сочат, че повечето хора, които са в състояние на стрес, са склонни да развият бруксизъм.

Лечение на прекомерно изпотяване /хиперхидроза/ с ботулинов токсин

В медицината се практикува прилагането на ботулинов токсин при хиперхидроза с цел намаляване на прекомерното изпотяване и неприятна миризма, когато антиперспирантите не са достатъчни. Постига се чрез блокиране на ацетилхолиновото освобождаване, което намалява продукцията на потните жлези и редуцира хиперхидрозата. Ефектът настъпва след около 14 дни и е с продължителност до 6 м. Ботулиновият токсин при хиперхидроза може да се поставя на подмишници, длани, ходила и ингвинални гънки. Процедурата се отличава с висока ефективност. 90% от пациентите отчитат намалено отделяне на пот в третираната зона 2 седмици след терапията.

ботокс, ботулинов токсин
Подходяща възраст

Подходяща възраст

25+

Продължителност

Продължителност

от 20 мин.

Вид процедура

Вид процедура

Инжекционна

Възстановителен период

Възстановителен период

Няма

Сезон

Сезон

Целогодишно

Допълнителна информация

Често задавани въпроси

Как още е познат ботоксът?

Ботоксът е познат като ботулинов токсин или невротоксин, извлечен от бактерията Clostridium Botulinum с различни серотипове А,Б,С, D, E, F, G и подтипове на серотип А, които са най-широко разпространени в естетичната медицина. Спрямо вида, степента на пречистване, както и единиците, в които е дозиран, ботулиновият токсин има различни търговски наименования. BOTOX® е търговско наименование на ботулинов токсин тип А в Америка, произвеждан от световния лидер в естетичната медицина – Allergan. В Европа той е регистриран под името VISTABEL®. Ботоксът още е познат като миомодулатор, заради свойствата му да отпуска и/или компесаторно да усилва дадена мускулна група, с което могат да се постигнат различни ефекти като повдигане/сваляне на веждите, релаксация на бръчиците тип “пачи крак”, “гневна бръчка”, намаляване изразителността на дъвкателните мускули и други.

Каква е цената за поставяне на ботокс / ботулинов токсин

Цената за процедура с ботулинов токсин зависи основно два фактора – инжектираното количество и третираната зона. В клиника Дерма Вита цената на процедурите за инжектиране на ботокс са посочени в официалния ни ценоразпис спрямо зоните на третиране: единична зона е 250 лева, зона глабела е 300 лева, като специалистите ни винаги съветват да се инжектират минимум две съседни области едновременно, за да се избегнат хиперактивност на съседна мускулна група и формиране на повече бръчки. При лечение на хиперхидроза мишници, длани и стъпала цената се определя от инжектираното количество, като започва от 950 лв. Цента на процедурата за поставяне на ботокс може да бъде намалена при третиране на повече от две зони или да бъде променена в специфични случаи, когато се изисква третиране с по-висока доза от обичайното.

Какво представлява ботоксът?

Поставянето на ботокс днес е една от най-популярните естетични процедури в световен мащаб, на която са се подлагали милиони хора, за да подмладяват кожата си и да повишат самочувствието си.

Той се произвежда от бактерията Clostridium Botulinum, срещаща се естествено в природата. Ботоксът се прилага в неврологията, офталмоголията и други сфери на медицината. Използва се за лечение на над 20 различни заболявания, сред които: кривогледство, мигрена, нарушения на пикочния мехур и червата и др.

Процедурата по инжектиране на ботокс с естетична цел се прилага успешно от много години насам. Терапията отпуска определени мускули и предпазва от образуването на бръчки в зоната.

БОТОКС ЗА ОФОРМЯНЕ НА ОВАЛНА ФОРМА И СТЕСНЯВАНЕ НА ЛИЦА С „КВАДРАТНА ФОРМА“. Подходящи за този тип терапия са хора, които страдат от бруксизъм /неволно стискане на зъби/, спортисти и хора с генетична предразположеност към разширяване на челюстта. Инжектира се в масетерите /двата дъвкателни мускула в ъглите на челюстта/, за да релаксира хиперактивността им.
БОТОКС за лечение на хиперхидроза /прекомерно изпотяване/: Действа на потната жлеза, за да спре временно да получава сигнали за отделяне на пот.

ЗА ПОСТАВЯНЕТО НА БОТОКС няма строго определена възраст, която да важи за всички. Зависи от мускулната активност и индивидуалните особености на всекиго. Ботоксът се прилага в младите 25-30 години за превенция от поява на бръчки във времето.
Ботоксът няма функцията на „пълнител“ като дермалните филъри и не създава обем. Той се инжектира много повърхностно в мускула, за да блокира временно движението му.

За постигането на безопасен и естествен резултат, без „замръзнало“ изражение и странични ефекти процедурата трябва да се извършва от пластичен хирург или опитен дерматолог със сертифициран продукт.

Какви са ползите от ботулиновия токсин?

 • Предотвратяване на образуването и задълбочаването на линии и бръчки
 • Повдигане на веждите
 • Омекотяване на квадратната форма на лицето
 • Третира бруксизъм
 • Третира прекомерно изпотяване /хиперхидроза/
 • Заличаване на „гневна бръчка“
 • Заличаване на хоризонтални бръчки на челото
 • Заличаване на бръчки тип „пачи крак“
 • Заличаване на „портокалова брадичка“
 • Заличаване на бръчките около носа, т.нар. „заешки бръчки“
 • Корекция на венчана усмивка
 • Повдигане на смъкнатите надолу ъгли на устните
 • Изглаждане на бръчките “баркод”, т.нар. “пушачески бръчки”.
 • Изглаждане на шията – релаксиране на мускулите на шията, чиято хиперактивност води до появата на плътни, стегнати „корди“
 •  

Кои зони могат да бъдат третирани с ботокс?

За лечение на прекомерно изпотяване /хиперхидроза/:  стъпала, длани, подмишнициЗа изглаждане на бръчки: чело, глабела (гневна бръчка), вежди, очи, нос, брадичка, устни.За релаксиране на хиперактивност и стесняване на лицето: масетери.

Колко процедури са необходими?

Действието на ботокса продължава около 5 месеца. Зависи пряко от начина на живот, активността на мускулите и анатомичните особености на пациента.

Дерматолозите на Дерма Вита изготвят персонален план за терапия с ботокс спрямо индивидуалното състояние на всеки пациент, състоящ се от: комбинация от третирани зони, определен интервал от време между процедурите, необходимо количество продукт, подходяща грижа за кожата преди и след терапии и много други полезни съвети.

Какви са отличителните предимства на ботоксa?

 • Висока удовлетвореност от пациентите
 • Терапия със забележителна ефективност
 • Безалтернативен метод за корекция и превенция на бръчки
 • Неоперативен метод да моделиране на лице /лифтинг на вежди, омекотяване на овала на лицето и др./
 • Бърза процедура
 • Повишаване на ефекта при последващи терапии

Кога не се прилага процедурата?

Процедурата не се извършва при бременност и кърмене.

Изпрати запитване

Съгласие

8 + 4 =