Какви са основните ползи от Ботокса в естетичната медицина?

дек. 18, 2023 | Блог

През 2002 г. първата употреба на ботокс с естетични цели е официално одобрена от FDA, а днес процедурите с ботокс оглавяват класациите за най-търсени естетични процедури.
Ботоксът е безалтернативен метод за заличаване на бръчки, но ползите му в естетичната медицина не се изчерпват само с това.

Ботулинов токсин е основна стъпка в холистичния план за подмладяваща грижа и превенция

Ботоксът е невротоксин, чието действие се изразява в блокиране на нервните сигнали между мозъка и целевите мускули. Когато тези нервни сигнали са блокирани, мускулите са под временна парализа и не правят контракциите, образуващи гънки при движение. Гневна бръчка, хоризонтални линии по челото, бръчки около очите – т.нар. „пачи крак“, бръчки на носа – заешки бръчки, пушачески бръчки, марионетни линии, бръчки на брадичката са основните, които ботоксът третира. Ефектът на ботулиновия токсин при терапията против бръчки е превенция на образуването и задълбочаването им. От друга страна дермалните филъри, биостимулаторите, микронидлинг, ултразвукови и ресърфисинг терапиите, както и други апаратни процедури, са методи, които третират статичните бръчки – тези, които са върху кожата и без мимика. Тъй като действат върху различни видове бръчки, ботоксът, филърите, ревитализиращи и апаратни процедури могат да се използват заедно за цялостно подмладяване на кожата и превенция.

Ботоксът е ефективен метод при цялостно моделиране на лице

Ботулиновият токсин е мускулен релаксант, който се прилага успешно от опитните инжектори за моделиране на лице.

ботокс ползи

Ботулинов токсин за лифтинг на вежди

Инжектирането на ботокс може да повдигне деликатно веждите. Процедурата прави погледа по-отворен, горния клепач деликатно лифтиран, а околоочната зона – по-контурирана.

Корекция на нос с ботулинов токсин

Инжектирането на ботокс в определени точки на носа се прилага при пациенти, които целят стесняване на ноздрите или повдигане на върха на носа.

Ботокс за стесняване на лицето

Терапията с ботулинов токсин в масетерите – дъвкателните мускули, разположени в ъгъла на челюстта, се прилага за лечение на бруксизъм и прекратяване на неволното стискане и скърцане със зъби. Процедурата има и естетичен ефект – стеснява и отслабва визуално лицето, омекотява квадратната форма в долната част и придава елегантен V-образен контур.

Ботокс за красива усмивка и устни

Ботулинов токсин се прилага успешно при корекция на гингивална” или венечна усмивка , позната и като “gummy smile”, за да не се вижда горната част от венеца при усмивка. С ботокс може да бъдат повдигнати страничните ъгълчета на устните, както и деликатно да „обърне“ устните и да лифтира връхчетата на горната устна, което в комбинация с поставяне на малко количество филър е известно като процедурата “lip flip”.

Ботокс за удължаване на брадичка

Терапията с ботулинов токсин релаксира менталния мускул, което издължава деликатно брадичката, респективно и лицето.

Ботокс за лечение на болки

Главоболие и болки в зоната на врата и раменете също могат да бъдат третирани с ботулинов токсин.

Ботокс на шия

Инжектирането на ботулинов токсин в платизмата, мускулът в предната част на шията, заличава видимите бандове при мимика, изтънява шията и претодвратява появата на бръчки върху кожата ѝ. Ботоксът в трапецовидния мускул свива раменете, придава им елегантен контур и издължава шията.