Как можем да премахнем мастните натрупвания под брадичката, т.нар. „двойна брадичка“?

мар. 5, 2024 | Блог

Мастните натрупвания под брадичката са упорит и комплексен проблем, който е честа причина за посещение при специалист-дерматолог. Заседналият начин на живот, работата с компютри, стресът, ежедневното гледане в екрани и мобилни устройства, наднорменото тегло, както и генетичната предиспозиция са фактори, които често водят до преждевременна поява на „двойна брадичка“ и отпуснатост в тази зона. Третирането им изисква експертна оценка на състоянието от специалист, съобразяване с възраст, телесно тегло, съотношение между отпуснатост на кожата в областта и количество излишък мастна тъкан, за да се определи и избере най-подходящият метод или комбинация от такива, за постигане на максимално ефективен и траен резултат. Съществуват различни неоперативни методи и технологии за премахване на двойна брадичка, някои от тях са инжекционни, други апаратни.

Разграждане на двойна брадичка с PB серум

PB серуми са иновативен продукт използван и с цел разграждане на излишни мазнини в различни области от тялото. PB серум medium са рекомбинантни ензими лиаза, липаза и колагеназа в различно съотношение, които способстват разграждането на мастните клетки до триглицериди и екскрецията им с метаболизма по естествен път. Методът им на приложение е инжекционен, извършва се с локална анестезия и се изготвя протокол от приложение от 2-4 процедури през 2 седмици спрямо индивидуалните нужди на пациента.

Разграждане на двойна брадичка с Prostrolane Inner B

Prostrolane Inner-B е инжекционен гел с хиалуронова киселина, комбиниран с пептиден комплекс: Нанопептид-32, Пентапептид-43, Трипептид-41, Октапептид-11. Хиалуроновата киселина има действие на носител за биомиметични пептиди, за да им позволи да навлязат в клетката, както и да ги поддържа. Биомиметичните пептиди, чрез свързване към специфични рецептори на повърхността на мастната клетка, имат липолитично (разтваряне на мазнини) действие. Този гел е предназначен за инжекиране в дълбока дерма за липолиза на умерена до тежка двойна брадичка, корем и задна част на бедрата и се използва за намаляване на локализирани мастни натрупвания.

премахване на мастни натрупвания под брадичката

Разграждане на двойна брадичка с Belkyra

Belkyra е инжекционен продукт, съдържащ дезоксихолиева киселина, която е одобрена в световен мащаб за разграждане на локално натрупани мазнини. При разграждането им до триглицериди, те се метаболизират и екскретират по естествен път от организма.  Протоколът е между 2-4 процедури, с най-малко месец отстояние между тях, спрямо преценка на индивидуалните нужди.

Премахване на двойна брадичка с Clatuu Alpha

Неинвазивната криолиполиза е доказан ефективен метод за замразяване на излишни мастни натрупвания в различни области. В Дерма Вита разполагаме с иновативния апарат Clatuu Alpha, който е предназначен специално за по-малки и деликатни зони като двойна брадичка, колене и други. Методът криолиполиза е бърз и безболезнен, чрез който се постига разграждане на мастни клетки до триглицериди и изхвърлянето им по естествен път чрез собствения метаболизъм на пациента, без хирургична намеса. Необходима е оценка на състоянието от специалист и препоръка за извършване на процедурата самостоятелно или в комбинация с други процедури.

Премахване на двойна брадичка с ULTRAFORMER III.

Технологията HIFU лифтинг Ultraformer III е неинвазивен високочестотен ултразвук, който се използва за стягане на кожата и подкожие, но и може да подпомогне разграждането на излишни мастни натрупвания в областта на двойната брадичка и други зони по тялото. След оценка на състоянието Ви от специалист ще Ви бъде препоръчан най-правилният подход за вас.