Какво представлява двойната брадичка?

мар. 5, 2024 | Блог

Двойната брадичка може да бъде натрупване на излишна мастна тъкан в областта точно под брадичката, както и отпусната кожа, преобладаваща еластоза. Това дава вида на така наречената гуша, усещане за пълнота, умора и състарен външен вид. Често пациентите имат анатомична особеност с генетична предиспозиция, при някои от тях може да се дължи на хормонални смущения или заседнал начин на живот с общо затлъстяване.

двойна брадичка

Кои са основните причини за поява на двойна брадичка

Най-често в днешно време причините за поява на двойна брадичка са генетична наследственост, рязко вариране в килограмите, работа пред компютър, често гледане в екран и мобилни устройства, заседнал начин на живот, отпуснатост на кожата, така наречена възрастова еластоза. Някои заболявания на щитовидна жлеза също могат да създ

Как можете да се преборите с двойната брадичка?

В клиника Дерма Вита предлагаме инжекционните и апаратни процедури за премахване на двойната брадичка, благодарение на които можете да постигнете желаните резултати без оперативна намеса. Терапиите са с кратък възстановителен период, което Ви позволява да се върнете към ежедневието си веднага. Всички процедури се извършват от опитен екип от специалисти.