Какво представлява двойната брадичка?

мар. 5, 2024 | Блог

Двойната брадичка може да бъде натрупване на излишна мастна тъкан в областта точно под брадичката, както и отпусната кожа, преобладаваща еластоза. Това дава вида на така наречената гуша, усещане за пълнота, умора и състарен външен вид. Често пациентите имат анатомична особеност с генетична предиспозиция, при някои от тях може да се дължи на хормонални смущения или заседнал начин на живот с общо затлъстяване.

 

 

двойна брадичка

Кои са основните причини за поява на двойна брадичка

Най-често в днешно време причините за поява на двойна брадичка са генетична наследственост, рязко вариране в килограмите, работа пред компютър, често гледане в екран и мобилни устройства, заседнал начин на живот, отпуснатост на кожата, така наречена възрастова еластоза. Някои заболявания на щитовидна жлеза също могат да създават илюзия за двойна брадичка, затова винаги първо трябва да се изключи подлежащ здравословен проблем със специалист в областта.

В клиника Дерма Вита предлагаме инжекционните и апаратни процедури за премахване на двойната брадичка, благодарение на които можете да постигнете желаните резултати без оперативна намеса.