Кога се постига видим ефект върху кожата с IPL фотоподмладяване?

май 17, 2024 | Блог

Броят процедури, необходими за постигане на видим ефект при фотоподмладяване, може да варира в зависимост от различни фактори, основните от които са типа и състоянието на кожата на пациента, както и желаните резултати.

Колко процедури са нужни за фотоподмладяване с видим ефект

За мнозина първите забележими ефекти от IPL фотоподмладяването могат да се появят в рамките на седмици след първата процедура. Въпреки това, постигането на оптимални резултати обикновено изисква серия от процедури, които се провеждат на интервали от няколко седмици до месец. В този период кожата постепенно се подобрява, като се усилва колагеновата продукция и се намалява видимостта на бръчки, пигментни петна и други несъвършенства.

Обикновено се препоръчва пациентът да започне със серия от няколко поредни процедури по IPL фотоподмладяване за оптимални резултати. Видими резултати и подобрения могат се наблюдават още след първата процедура, но за постигане на максимални и дълготрайни резултати често се препоръчват от 3 до 6 процедури, извършвани на интервали от около 4 до 6 седмици.

ефект от IPL фотоподмладяване

Важно е да се обърне внимание на инструкциите и препоръките на специалиста-дерматолог, който извършва процедурите, за постигане на оптимални резултати и предотвратяване на възможни нежелани ефекти. Също така, поддръжката и здравословният начин на живот и редовната грижа за кожата след процедурите също могат да помогнат за запазването на постигнатите резултати.

IPL photofacial се бори с ефектите от UV увреждането по два начина: Първо, той прониква в различните слоеве на кожата и разбива пигментните клетки, които са се образували, до по-малки частици. Чрез разбиването на тези клетки, интензивната пулсираща светлина премахва хиперпигментациите и възстановява равномерния тен. Под въздействие на светлинната енергия се стимулират и събуждат фибробластите и кожата започва да генерира значително количество нов колаген, който замества депата от колаген, унищожени от слънцето. В резултат на този лечебен процес кожата става по-здрава и еластична. Фините линии могат да бъдат намалени и много пациенти усещат кожата си по-стегната и еластична. Тези ефекти са фини и не се сравняват с по-агресивни процедури като лифтинг на лицето.