Как една процедура IPL фотоподмладяване третира множество проблеми едновременно?

май 17, 2024 | Блог

Що се отнася до стареенето, слънцето е най-лошият враг на кожата: Повечето от промените в кожните състояния, които свързваме с остаряването, са пряк резултат от излагането на UV радиация. Слънчевата светлина разгражда колагена в нашата кожа, което я прави по-слаба и по-податлива на бръчки и отпускане. Увреждането от слънцето също причинява образуването на хиперпигментни „възрастови петна“ върху силно изложените участъци (като ръцете и лицето) и придава на кожата сивкав и уморен вид. IPL фотоподмладяването успешно третира хиперпигментни петна от различен произход, червенини и разширени съдове по кожата, неравномерен тен, фини линии, разширени пори, загуба на еластичност на кожата.

С изразителните си предимства и минималните рискове, IPL фотоподмладяването представлява привлекателна алтернатива за онези, които търсят бързи и ефективни начини за подобряване на външния си вид, без да подлагат себе си на сложни процедури или дълготрайни периоди на възстановяване.

Премахване на пигментации с IPL процедури

Фотоподмладяването с IPL (интензивна светлинна терапия) е ефективна процедура за премахване на различни видове хиперпигментации на кожата. Тази терапия използва интензивни светлинни импулси, които проникват в кожата и се абсорбират от пигментните клетки, като по този начин ги разрушават. При процедурата за премахване на пигментации с IPL, светлинната енергия се насочва към областта с пигментация, като меланинът в пигментните клетки абсорбира светлината и се превръща в топлина. Тази топлина унищожава пигментните клетки, които постепенно се отстраняват от кожата. След това тялото естествено изхвърля останалите частици от пигментацията чрез процес на ексфолиация и регенерация на кожата.

IPL процедура

Какви са предимствата на фотоподмладяването (photofacial)

Една процедура може да третира едновременно следите на времето по кожата без инвазивна намеса и без да нарушава целостта на кожата. IPL фотоподмладяването, още наречено фотофейшъл, прави точно това! Основна полза от IPL процедурата е избистрянето на тена на кожата на лице, шия, деколте, дори на ръцете, като успешно се третират както отпусната кожа на лицето и хиперпигментни петна, така и зачервявания и разширени капиляри. Процедурата постига избистрен и сияен тен, свиване на пори и полиране на повърхността на лицето. Фотоподмладяването чрез IPL лазерна технология доказано стимулира образуването на колаген и еластин, което допринася за по-добра еластичност и тургор на кожата.

Едно от предимствата на IPL фотоподмладяване е, че е неинвазивен метод за подмладяване на кожата, от който кожата се възстановява много бързо. След процедурата пациентите могат веднага да се върнат към ежедневните си задачи, което го прави изключително удобен за онези, които търсят бързи и ефективни резултати.