Какво представлява фотофейшъл процедурата – IPL фотоподмладяване?

май 17, 2024 | Блог

IPL фотоподмладяването  e популярнa процедура сред тези, които търсят неинвазивен метод за подобряване на външния си вид. Тази утвърдена технология предлага редица предимства за кожата, като намалява бръчките, изглажда текстурата и изсветлява пигментните петна.

Интензивно Пулсираща Светлина (IPL) Фотоподмладяване: Основни факти и предимства

IPL фотоподмладяването използва интензивно пулсираща светлина, която се насочва към кожата. Тази светлина прониква в дълбочина в кожните слоеве, където стимулира производството на колаген и еластин, отговорни за еластичността и стегнатостта на кожата. С течение на времето, колагенът и еластинът намаляват в кожата, като резултатът е поява на бръчки и нарушен тургор. IPL терапията помага да се компенсира този процес, като стимулира възстановяване и регенерация на кожата.

Фотоподмладяването (фотофейшъл) чрез лазерна технология IPL (Intensed Pulsed Laser) е процедура, с която успешно се постига сияен и избистрен тен на кожата, като могат да се третират различни зони като лице, шия, деколте и ръце. Чрез IPL се третират всички белези на фотоувредена кожа. IPL избистря и изсветлява хиперпигментни петна от различен произход, намалява зачервявания, третира розацея, разширени капиляри, разширени пори и подобрява еластичността и стегнатостта на кожата. Лазерната енергия доказано събужда и стимулира клетките фибробласти, които започват да синтезират нов колаген и еластин и подмладяват кожата. Едно от многото предимства на IPL фотоподмладяването е, че той е неинвазивен метод и не изисква дълго възстановително време. Пациентите могат да се върнат към нормалните си дейности веднага след процедурата.

фотофейшъл

Лазерна процедура за подмладяване на лице – Как работи IPL (фотофейшъл)?

IPL означава „интензивна импулсна светлина“. Teхнологията IPL е проектиранa да активира естествените процеси на оздравяване на кожата, без реално да уврежда деликатната кожна тъкан. IPL (фотофейшъл) използва светлинна енергия, за да се насочи към определен цвят на кожата. Когато светлинните импулси, излъчвани от това устройство, се абсорбират от меланина (пигмента) и червените кръвни клетки в кожата, се генерира топлина. Тази топлина симулира повърхностно нараняване, но за разлика от изгарянето, няма да причини трайни щети. Когато кожата се нагрее, тялото се отървава от нежеланите клетки и това премахва проблема, от който се лекувате. Може да лекува различни кожни заболявания едновременно. IPL терапията подмладява вида на пациентите, като изравнява тена на кожата, повишава еластичността ѝ и изглажда фини линии и бръчки. Тъй като светлината не наранява други тъкани, няма възстановителен период и може да продължите Вашите ежедневни активности.

Лечение на различни кожни проблеми с IPL фотоподмладяване

Важно е да се отбележи, че IPL фотоподмладяването не само помага за намаляване на бръчките и повишаване на еластичността на кожата, но също така може да се използва за лечение на различни проблеми като акне, пигментни неравности и капилярни разширения. Специалистите могат да персонализират процедурата според конкретните нужди на пациентите, постигайки оптимални резултати.