Какво представлява разграждането на филър в устните и кога се препоръчва?

май 7, 2024 | Блог

Едно от предимствата на хиалуроновите филъри е възможността за неоперативно разграждане при нужда, при желание от страна на пациента или по преценка от лекаря. Разграждането се извършва с инжекционна процедура с хиалуронидаза – ензим, който разгражда хиалуроновата киселина. Това може да се прилага, когато на лице е нежелана миграция на филъра в кожата около устните или в мократа част на лигавицата им. Това е необходимо да се направи, тъй като поставянето на нов филър при наличието на мигрирал такъв само би влошило състоянието и би довело до недобър естетичен вид. Разграждане на филър в устните се препоръчва и при свръхобеми с цел запазване на естетически издържания вид на устните. Препоръчваме при  наличие на така нар. „топчета“, които не минават с времето, те да бъдат разградени с хиалуронидаза. Разграждане на хиалуронов филър трябва да се прави и при обструкция на съд, вследствие на инцидент при поставянето.
Важна стъпка при разграждането на хиалуронов филър с хиалуронидаза е да се направи тест за алергия на пациента към ензима и при отрицателен резултат се пристъпва към процедурата.

разграждане на филър в устните

Как да прецените дали имате нужда от процедурата разграждане на филър?

Миграция на хиалуроновия филър и прекомерно количество инжектиран продукт са основни причини за пристъпване към разграждане на хиалуронов филър. Пациентите невинаги могат да забележат сами индикациите за разграждане на филър, затова е важно да се доверявате на квалифициран и опитен специалист, който веднага ще обърне внимание на състоянието Ви и ще Ви помогне да вземете информирано и правилно решения за естетичния вид и здравето на устните ви.

Каква е цената за разграждане на филър в устните?

Ценообразуването за разграждане на филър се определя спрямо зоната и количеството на хиалуроновия филър, който ще се разгради. При посещението на всеки пациент в клиника Дерма Вита лекарят го информира за точната сума за процедурата, в зависимост от зоните, които ще третирате и други специфики на терапията, съобразени с индивидуалните Ви нужди и състояние. В актуалния ни ценоразпис можете да откриете цените за разграждане на хиалуронов филър при нас.