Колко продължава ефектът от поставяне на филър в устните?

май 7, 2024 | Блог

Хиалуроновите филъри за устни са най-предпочитаният инжекционен продукт с най-безопасен профил и постигащ максимално естествено изглеждащ резултат. В зависимост от типа на хиалуроновия филър се постигат различни резултати. Продължителността на ефекта от терапията е индивидуален при всеки пациент и зависи от много фактори, но обикновено е с дълготрайност от 6-9 месеца. При първо поставяне има тенденция за по-бързо разграждане на филъра в устните, като всяко следващо поставяне удължава неговата трайност и има ефект на натрупване. Обикновено се препоръчва филър в устните да се поставя не повече от 2 пъти годишно или минимум след 6 месеца след първото инжектиране за максимално естествени и красиви резултати.

поставяне на филър в устните

От какво зависи трайността на обема в устните?

Начинът на живот, метаболизмът на всеки човек, наличието на някои придружаващи автоимунни заболявания или хормонални нарушения в организма могат да повлияят, забързвайки или забавяйки разграждането на филър в устните. Имайте предвид, че цялостната хидратация на организма също играе важна роля в сочността и обема на устните. Ежедневният прием на вода в количества, нужни за всеки организъм, също е важен, за да се осигури добра поддръжка на хиалуроновите молекули в клетките. От значение е и изходната форма и обем на устните, както и възрастта на пациента. В напреднала възраст филърите се разграждат по-бавно, но често изискват и по-голямо количество при инжектиране, заради възрастови промени като загуба на обем и хидратация в тъканите. Най-често при първо поставяне на филър в устните, продуктът се разгражда малко по-бързо, в сравнение с последващи поставяния, които удължават периода на задържане на продукта – тоест има ефект на натрупване.

Кога е време за ново поставяне на филър в устните

Често пациентите свикват с новия вид на устните и им се струва, че филърът се е разградил или изчезнал скоро след поставянето му. Винаги сравнявайте снимки преди и след инжектирането за максимално обективна оценка на състоянието, проверявайте с Вашия специалист за миграция на филъра в кожата около устните или в лигавицата, както и не бързайте да поставяте нов филър преди шест месеца след последното инжектиране. Поетапното изграждане и оформяне на желаната форма на устни е ключът към естествения и хармоничен външен вид, затова се доверете на Вашия специалист и неговите препоръки.