Какви са ползите от инжектиране на хиалуронов филър в устните?

май 7, 2024 | Блог

Всеизвестен факт е, че първото, което се забелязва в едно лице, са устните и усмивката, а сочните и плътни устни са символ на младостта. Това е и най-честият повод за посещение на пациентите в клиника Дерма Вита. Ползите от поставянето на хиалуронови филъри в устните са придаване на по-свеж, младежки и привлекателен вид без оперативна намеса. Процедурата е бърза и безболезнена, с минимален възстановителен период и дълготраен ефект, което я прави една от най-предпочитаните естетични процедури в днешно време.

Оформяне на правилен контур на устни с филър

Има пациенти, които целят подчертаване на контура на устните с филър. Ако инжекторът потвърди, че пациентът е подходящ за такава корекция, следва да се подбере правилния хиалуронов филър и техника на инжектиране, за да се постигне подчертаване на контура на устните, без допълнителна волюмизация. При контурирането на устните с филър се дефинира контура, границата на устните, както и така наречения „лък на Купидон“.

инжектиране на хиалуронов филър, контур на устни с филър

Предимства на хиалуроновите филъри за устни

Хиалуроновите филъри притежават различни характеристики като плътност, еластичност и вискозитет, спрямо които се определя предназначението им и зоната, в която да бъдат инжектирани. При моделиране на устни инжекторът избира най-подходящия филър по свойства и характеристики, съобразен с желаната форма и индивидуални анатомични особености на пациента. С по-меките продукти може да се подчертаят и хидратират устните, да се запази естественият външен вид и да се избегне създаването на неестетични обеми. Филърите с по-голяма плътност се използват при желание за по-осезаема промяна на форма на устните, моделиране и по-изразени обеми. Хиалуроновата киселина е най-популярният дермален филър, когато става въпрос за контуриране, уголемяване и обем на устните поради своите предимства. Хиалуроновата киселина има естествен произход, процедурата за инжектиране на устни е бърза с моментален ефект и кратък възстановителен период на третираната зона към естествения ѝ и здрав вид. Пациентът се връща към ежедневните си дейности веднага след процедурата.

Водещо предимство на хиалуроновите филъри е, че хиалуроновият хидрогел е временен, биоразградим продукт, който се разгражда постепенно от човешкия организъм, като може да бъде разграден от дерматолога чрез хиалуронидаза при нужда или при желание от страна на пациента. Хиалуроновият хидрогел се интегрира отлично в тъканите и при правилно изпълнение на процедурата стои естествено без да причинява трайни последствия от инжектирането му. Също така има висок профил на безопасност и ефективност за постигане на желаните резултати. Сертифицираните висококачествените хиалуронови филъри притежават тези свойства, които ги правят предпочитан и водещ метод за уголемяване и корекция на устните. 

Коригиране на „тънки устни“ с хиалуронов филър

Тънките устни могат да нарушат баланса в пропорциите на лицето. Те са често срещан естетичен проблем, който може да бъде решен чрез поставяне на подходящ хиалуронов филър с правилна инжекционна техника. За постигане на желаната корекция на тънки устни може да е необходима сесия от няколко процедури по преценка на инжектора.