Разширени пори

Какво представляват разширените пори?

Разширените пори са проблем, който засяга голяма част от населението и може да бъде предизвикан от различни фактори. Един от основните фактори, които допринасят за разширяването на порите, е прекомерното производство на себум, мазнината, която се произвежда от себумните жлези в кожата. Когато себумът се натрупва в порите, те могат да изглеждат по-големи. Освен прекомерното производство на себум, други фактори, които могат да допринесат за разширените пори, включват наследственост, възрастта и отпускането на кожата. С годините кожата губи еластичността си, което може да доведе до по-видими пори.

Ефективни методи за терапия на разширени пори

Как се решава проблемът разширени пори?

Съществуват много методи за намаляване на появата на разширени пори. Редовната хигиена на кожата е ключова, като се препоръчва използването на подходящи почистващи продукти, които ще помогнат да се отстрани излишният себум и натрупаните замърсявания от порите. Ексфолиацията също е важна, тъй като тя помага за отстраняване на мъртвите кожни клетки от повърхностния рогов слой, които водят до запушване на порите.
Други методи за намаляване на видимостта на разширените пори включват използването на продукти със съдържание на ретинол или алфа-хидрокси киселини, които помагат за стягане на кожата и намаляване на размера на порите. Лазерните терапии Genesis, микродермабразио, IPL фотоподмладяване, както и различните видове микронидлинг, са  ефективни методи за подобряване на външния вид на кожата и намаляване на порите.
В заключение, разширените пори могат да бъдат причина за безпокойство за много хора, но с правилната грижа и терапия те могат да бъдат намалени и поддържани под контрол. Важно е да се отдели време за редовна грижа за кожата и да се консултира с дерматолог при необходимост, за да се намали появата на този козметичен проблем.

разширени пори

Показване на 8 резултата

 • бръчки

  Кислородна терапия INTRACEUTICALS

 • LED терапия на лице

  LED терапия на лице

  30,00 лв. от
 • Дерматологичен преглед

  Дерматологичен преглед

  60,00 лв. от
 • Плазмолифтинг PRP

  Плазмолифтинг PRP

  350,00 лв. от
 • Микронидлинг VIVACE RF

  400,00 лв. от
 • Микродермабразио

  90,00 лв. от
 • подновяващ пилинг

  Подновяващ кожата пилинг TCA

  200,00 лв. от
 • Химични пилинги

  110,00 лв. от