Лечение на косопад

Ефективни методи против косопад и за уплътняване на косъма.

150,00 лв. от

Какво представлява лечението на косопад

Косопадът е проблем, с който човек все по-често се сблъсква в напрегнатия и стресов начин на живот. Лечението на косопад трябва да бъде комплексно, свързано с основните причиняващи го фактори и специално съобразено с всеки един пациент. Възможно лечение, към което би могло да се обърнем за решаването на този проблем, са консултацията с лекар за определяне кой от видовете косопад или алопеция имате, причината за него и съответно да се изготви план за действие за разрешаването му чрез медикаментозна терапия и провеждане на минимално инвазивни медицински процедури, извършени от специалист, с доказано действие, като мезотерапия и плазмотерапия чрез PRP.

Какво включват терапиите против косопад и за укрепване на косата

Лечението при окапване на косата или терапиите, извършени с цел укрепване и поддържане на здрава коса, са много и разнообразни в зависимост от специфичния проблем, който таргетират. Те са процедури, при които основната цел е да се подсили косъмът, да се увеличи броят на косми в анагенна фаза на растеж и съответно да се забави тяхното преминаване към  опадане. Това може да се случи чрез прием на медикаменти – локални или системни такива, специално подбрани за пациента от специалист дерматолог след извършване на преглед и установяване на изтъняване на косата. Също така нужно и ефективно е лечението на проблема и чрез третиращи локално, най-често чрез инжекционно приложение, минимално инвазивни терапии. Те целят набавянето на нужните за подхранване на косъма съставки в дадената третирана зона. За медицинско лечение на косопад се прилага и фототерапия с червена и инфрачервена LED светлина както самостоятелно, така и в комбинация с други процедури. В клиника Derma Vita разполагаме с единственото LED легло в страната, което работи с 5 различни дължини на вълната.

лечение на косопад

Подходяща възраст

18+

Продължителност

Продължителност

от 30 мин.

процедура

Вид процедура

Инжекционна

Възстановителен период

Възстановителен период

Няма

Сезон

Сезон

Целогодишно

Допълнителна информация

Зона за третиране

Решения на проблеми

, ,

Категория:

Често задавани въпроси

Какви са предимствата на плазмотерапията / PRP срещу косопад?

PRP (богата на тромбоцити плазма) се използва при възстановяване на косата. Тази инжекционна терапия използва собствената кръв на пациента. Нашата кръвна плазма съдържа активни фактори на растежа, които стимулират косата. С тънка игла плазмата се инжектира в скалпа. Факторите на растежа в кръвните клетки задействат процеса на възстановяване на космите, чрез естествена стимулация.

Предимствата на плазмотерапията

  • Нехирургична процедура
  • Безопасни и надеждни резултати
  • Много бърз период на възстановяване
  • Красиви и преди всичко естествени крайни резултати

Възстановяването чрез PRP на косата е подходящо както за мъже, така и за жени. Това е най-съвременното, нехирургично, напълно естествено алтернативно медицинско лечение, използвано при косопад или изтъняла коса.

Какво предствлява и как действа?
Лекарят взема кръв, която след това се обработва в центрофуга, така че да останат само обогатените клетки или тромбоцитите. PRP или силно концентрирана плазма, обогатена с тромбоцити, включваща протеини които са от съществено значение за растежа, се инжектира в скалпа или области, които се лекуват, като се използва специална микро игла.

Какви са предимствата на мезотерапията срещу косопад?

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е лечение, което стимулира мезодерма, като влияе върху голямо разнообразие от симптоми и заболявания. Инжектираният разтвор съдържа широк спектър от минерали, витамини, аминокиселини, нуклеинови киселини и коензими, които могат да бъдат приспособени към индивидуалните нужди на всеки пациент.

Мезотерапията за косопад се използва с голям успех в Европа и САЩ. Лечението е практически безболезнено и безопасно, когато се прави от професионалист. След лечението можете просто да се върнете на работа.

Мезотерапията доставя  необходимите субстанции  точно там, където е необходимо (около космения фоликул). При косопад предствлява ефективен метод за подобряване на кръвообращението, намаляване на възпалението, неутрализира излишния DHT, стимулира колагена, увеличава размера на фоликулите, за да спре загубата на коса и да стимулира растежа ѝ.

Какви са предимствата на филъра за коса срещу косопад?

Иновативен филър за коса – Какво представлява?

Това е първият по рода си филър в световен мащаб за лечение на косопад и уплътняване на косъма. Не съдържа химически съставки и лекарствени средства, а напълно естествени патентовани пептиди, което намалява възможността за поява на нежелани реакции.

Как действа?

Формулата от естествени биопептиди, осигурява ефективна трансдермална доставка на пептиди в космените фоликули и тяхното постепенно освобождаване. Молекулите на кръстосано свързаната хиалуронова киселина подпомагат реструктурирането на съединителната тъкан, хидратират скалпа и ускоряват процеса на ревитализация на космените фоликули.  Ускоряват растежа на косата и спират падането на коса. Активират се латентните космени фоликули. В резултат тънката и чуплива коса укрепва и се възстановява нейната жизненост.

За кого е предназначена терапията?

Терапията може да се прилага при мъже и жени, независимо от възрастта при, алопеция от различен произход:

  • Мултифокална алопеция
  • Дифузна алопеция;
  • Андрогенна алопеция;

 За лечение на тънка, чуплива, суха коса. Като средство за увеличаване на коефициента на оцеляване на присадена коса след трансплантация. В комбинация с друго лечение за косопад, повишава ефективността на лечението и спомага за получаване на по-бързи резултати от лечението. Като средство за ускоряване растежа на косата, спиране на загубата на коса и подобряване структурата на косъма.

 

Кога се виждат резултати?

След инжектиране на необходимото количество продукт, активните му съставки продължават да действат 2 месеца след терапията. Стимулира се образуването на космения фоликул и косъмът прораства на 15 ден след процедурата. Оптимален видим резултат може да очквате след 8 седмици при минимум 4 процедури.

Какви проблеми третира лечението на косопад?

При провеждане на нужното лечение на косопад се цели подсилване на космения фоликул, увеличаване на броя косми в анагенна фаза на растеж, забавяне на преминаването към следваща фаза и съответно – опадането им. Също така целим цялостно подхранване на косата на пациента и положително въздействие върху кожата, при наблюдаван сух или раздразнен скалп. Чрез комплексното действие на лечението на косопад постепенно се овладява проблемът със загуба на коса, повишено накъсване и чупливост на косъма, а като допълнителен ефект от терапиите е придаването на жизненост, блясък и обем на косата.

Каква е цената на процедурите за косопад?

При закупуване на минимум 4 броя процедури Мезотерапия на скалп, прилагаща се за лечение на косопад, екипът на клиника Дерма Вита предлага пакетна цена с отстъпка за пациентите си. Пакетна цена предлагаме и за Плазмотерапията PRP на скалп против косопад при закупуване на минимум 3 процедури.
Повече детайлна информация за цената на процедурите за скалп против косопад можете да откриете в нашия ценоразпис.

В клиника Дерма Вита терапиите се извършват от квалифициран и обучен екип за безопасно и висококачествено извършване на всяка процедура. Използват се само доказано ефективни апарати и оборудване. При извършването на процедурите се употребяват само висококачествени продукти с ясен произход и оригиналност. Всичко това се взема предвид в ценообразуването.

Колко процедури за косопад са необходими за постигане на ефект?

Както повечето процедури, таргетиращи комплексни проблеми, така и процедурите при лечението на косопад няма как да имат дефинитивен и ясно видим ефект при провеждане на единична терапия. Нужно е провеждане на терапевтичен курс от няколко процедури, чийто брой зависи от вида им, дали се провеждат самостоятелно или в комбинация с други терапии. Обикновено се извършва курс от минимум 3 последователни инжекционни процедури за третиране на косопад и над 6-8 броя процедури при фотобиостимулираща терапия. Най-подходящата процедура или комбинация от такива, броят и честотата им, нужни за ефективно провеждане на лечение на косопад, се определят чрез консултация със специалист дерматолог и се съобразяват с тежестта на заболяването при дадения пациент и цялостното му здравословно състояние.

Изпрати запитване

Съгласие

8 + 15 =